Jonge spits in, Juhasz en Kanu out?

DONDERDAG, 15 NOVEMBER 2012, 12:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Welke transferactiviteit mag deze winter verwacht worden bij Anderlecht? Het Laatste Nieuws maakte de denkoefening en verwacht geen grote transfers. Wel denkt het dat Kanu, Juhasz en mogelijk ook Wasilewski kunnen vertrekken.


Anderlecht toucheert binnenkort tien miljoen euro voor Matias Suarez, maar de kans is klein dat het deze meteen zal spenderen. Het geld zal eerder in de zomer gaan rollen. De kans is groot dat Mbokani, Biglia en Kouyaté dan vertrekken en deze moeten waardig vervangen worden. Hun opvolgers al halen in de winter en dan een half seizoen op de bank laten verkommeren, is niet ideaal. Daarom zullen die nu al wel gezocht worden, maar nog niet gehaald.

Verdediging

Tijdens de komende wintermercato zal Anderlecht eerder zijn bankzitters vervangen. Zo verzet het zich niet tegen een vertrek van Roland Juhasz. Die werd in de zomer al gelinkt aan Dnipropetrovsk en mogelijk wordt de Oekraïnse club opnieuw concreet. Juhasz' vervanger wordt gezocht bij de eigen jeugd. Michaël Heylen en Chancel Mbemba toonden al klaar te zijn voor een stapje hoger.

Ook Marcin Wasilewski, in juni einde contract, wil meer aan spelen toekomen, maar zijn vertrek is minder bespreekbaar voor het bestuur. Gebeurt dit toch, dan komt er in januari al een offensieve rechtsback bij.

Middenveld

Op het middenveld zoekt Herman Van Holsbeeck een oplossing voor Kanu. De Braziliaan heeft het verkorven bij een deel van het publiek en is zijn plaats verloren aan Praet. Hij zal wellicht nog maar weinig speelkansen krijgen. Deze zomer toonde Terek Grozny interesse, maar bij gebrek aan centrale middenvelders mocht Kanu toen niet weg. Vertrekt hij in januari, dan haalt Anderlecht een nieuwe middenvelder.

Aanval

Vooraan zal Anderlecht in januari al gaan praten met Milan Jovanovic over een contractverlenging. Het gaat dus niet wachten tot na het seizoen. Dit is het gevolg van zijn prima prestaties dit seizoen.

Verder gaat het ervan uit dat Dieumerci Mbokani tot het einde van het seizoen in het Astridpark blijft. Ook al is hij in januari weg voor de Africa Cup, een vervanger zal dus niet gehaald worden. Als Dieu zich op de Africa Cup in de kijker speelt (wat beiden hopen), zal het wel moeilijk onderhandelen worden met hem en zijn manager om hem te overtuigen om te blijven.

Omdat Goh Bi Cyriac waarschijnlijk pas tegen de play-offs helemaal fit zal zijn, zal Anderlecht in januari werk maken van het aantrekken van een jonge spits. De Pool Arkadiusz Milik (18) werd in dat opzicht al gescout door trainer John van den Brom.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.