Vader Praet: "Niet bij Anderlecht voor het geld"

ZATERDAG, 17 NOVEMBER 2012, 16:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee jaar geleden ruilde Dennis Praet RC Genk voor Anderlecht. 'Voor het geld', zo beweren kwatongen nog steeds. Vader Praet stelt nu duidelijk dat dit niet zo was. "Genk had geen sportief plan voor mijn zoon, Anderlecht wél."


In 2010 voerde Herman Praet samen met advocaat Dirk Vanden Boer onderhandeling met Genk over de toekomst van Dennis. "We hebben drie keer samengezeten en in geen van die vergaderingen heeft Genk ons een concreet plan voorgesteld", zegt Vanden Boer in Het Laatste Nieuws. "Over geld is toen zelfs niet gepraat."

Vader Praet vult aan: "Op de eerste vergadering zei men dat Dennis bij Genk een standaard jeugdcontract kon tekenen. Ik heb meteen gereageerd: 'Dat is niet het belangrijkste, ik wil weten wat jullie sportief plan is voor de volgende jaren.' Drie keer hebben we die vraag herhaald. Genk had immers onze voorkeur. Maar nooit is er een concreet antwoord gekomen."

"Kozen we voor het geld, dan zat hij nu in het buitenland"

Omdat Genk niets concreets voorstelde, gingen Dennis en zijn vader ook in het buitenland een kijkje nemen. Onder meer bij Lille en Ajax. "Daar presenteerde men ons een volledig dossier over Dennis. Ze wisten álles en toonden ons het te verwachten traject dat hij zou afleggen", aldus Herman. "Ook in Anderlecht was dat zo."

"Hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans legde ons héél concreet de plannen uit. Uiteindelijk heeft dat de doorslag gegeven. Met geld heeft het dus nooit iets te maken gehad. Als we daarop uit waren geweest, zat Dennis nu in het buitenland."

Reactie Genk: "Geen polemiek starten"

Het Laatste Nieuws trok met deze uitspraken naar Genk-manager Dirk Degraen. Die reageerde koel. "Ik wil geen polemiek starten. Het zou gek zijn als wij geen plan hadden voor Dennis. Ik heb alle vertrouwen in onze jeugdwerking en dat verandert niet."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.