Anderlecht thuis haast onklopbaar

MAANDAG, 19 NOVEMBER 2012, 15:45 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht ontvangt woensdag AC Milan in de Champions League. Milan is het aan zijn status verplicht om te winnen, maar paars-wit gelooft in een nieuwe stunt. Het bouwde dit seizoen namelijk al een ijzersterke thuisreputatie op


Anderlecht speelde tot nu toe acht competitiewedstrijden in eigen huis. Daarvan won het er zeven en speelde het één keer gelijk. (2-2 tegen Racing Genk) Bovendien mocht de stadionomroeper al 22 keer de voornaam van een doelpuntenmaker schreeuwen en moest de thuisaanhang nog maar vier keer treuren om een tegendoelpunt.

Racing Genk was de enige ploeg die er in slaagde om twee keer te scoren. Bergen en Club Brugge lukten er elk eentje. Vijf keer hield Anderlecht de nul en zelf scoorde het in elke wedstrijd.

Ook in de niet-competitiewedstrijden presteerde Anderlecht sterk op eigen veld . Ze veroverden de supercup na een 3-2 overwinning tegen Lokeren en In de 1/16e finales van de beker ging Boussu Dour met 2-0 onderuit.

In de voorronde van de Champions League won het met 5-0 van Ekranas en 2-0 tegen AEL Limassol. In de groepsfase van het kampioenenbal ging het zwaar 0-3 onderuit tegen Malaga, maar herpakte het zich met een 1-0 zege tegen Zenit.

Een nieuwe stunt tegen AC Milan brengt Anderlecht dicht bij de tweede ronde van de Champions League en verzekert hen van Europees voetbal na nieuwjaar. Een gelijkspel garandeert een thriller op de slotspeeldag en een nederlaag betekent de uitschakeling in de Champions League.




anderlecht-online forum