Kabananga: "Heel zware periode achter de rug"

DINSDAG, 20 NOVEMBER 2012, 09:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het duurde even, maar Junior Kabananga scoorde dit weekend dan toch zijn eerste doelpunt voor Roeselare. De Anderlecht-huurling hoopt nu vertrokken te zijn. "Pas sinds korte tijd kan ik weer ongehinderd trainen", zo vertelt hij.


"Ik heb een heel zware periode achter de rug. Na die ellendige knieblessure heb ik anderhalf jaar verloren", aldus Kabananga, die zich in mei 2011 blesseerde tijdens een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot. "Pas bij Roeselare heb ik de echte revalidatie kunnen inzetten, maar een maandenlange achterstand maak je uiteraard niet in een handomdraai ongedaan."

"Bovendien werd ik door enkele kleine blessures gehinderd, maar dat werd als normaal omschreven door de mensen die zich medisch met mij inlaten. Ik heb bovendien ook een terugval gekend, maar dit dipje moest eigenlijk ook al ingecalculeerd worden. Eigenlijk voel ik dat ik pas sinds korte tijd weer ongehinderd kan trainen."

"Echte Kabananga weer op komst"

Hoewel Kabananga dit seizoen al tien wedstrijden speelde, waarvan negen als basisspeler, is dit pas zijn eerste doelpunt. "Dit eerste competitiedoelpunt dat ik tegen Westerlo gescoord heb zal ik koesteren want het betekent dat de 'echte' Kabananga weer op komst is", lacht de spits.

"Ik heb in elk geval heel veel vertrouwen uit die goal geput en ik ben overtuigd dat ik beetje bij beetje naar mijn beste rendement kan toegroeien. Dat is niet alleen plezant voor mezelf. Ook deze club, die ik voor de gekregen kansen dankbaar moet zijn, moet er wel bij kunnen varen."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum