Toch geen leeg stadion voor Standard

DINSDAG, 20 NOVEMBER 2012, 16:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Standard moet dan toch geen wedstrijd zonder publiek spelen na de onregelmatigheden tegen Anderlecht. De Geschillencommissie oordeelt dat de club genoeg deed om de verantwoordelijke supporters te straffen.


Op 7 oktober liep de topper tussen Standard en Anderlecht volledig uit de hand toen een deel van het Luikse publiek het veld bekogelden met vuurpijlen. De match moest meermaals worden stilgelegd, maar werd uiteindelijk toch uitgespeeld.

In eerste instantie werd Standard veroordeeld om de thuiswedstrijd tegen OH Leuven achter gesloten deuren af te werken. Het ging echter in beroep, met succes zo blijkt nu. De straf werd omgezet in een voorwaardelijke. Als er de komende twee jaar iets soortgelijks gebeurt, moet het één wedstrijd zonder publiek spelen. Dit komt dan bovenop de straf die het zal krijgen voor deze nieuwe feiten.

"Groot deel vuurwerkgooiers opgespoord dankzij Standard"

Bij deze strafaanpassing liet de Geschillencommissie zich leiden door de maatregelen die Standard zelf al nam tegen de boosdoeners. Met de hulp van de politie kon het een groot deel van de vuurwerkgooiers opsporen. Zij kregen een stadionverbod van één jaar. Ook mag de verantwoordelijke supportersclub (Ultras Inferno 96) mag geen uitwedstrijden meer bijwonen.

"De Geschillencommissie stelt vast dat het grote deel van de vuurwerkgooiers dankzij de inspanningen van Standard opgespoord en bestraft is. Daarom beslist de Commissie dat de straf omgezet wordt in een voorwaardelijke sanctie."

Bron: Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.