"Ik paste niet in systeem van Van den Brom"

WOENSDAG, 21 NOVEMBER 2012, 10:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een half jaar komt er een einde aan het avontuur van Osama Hawsawi bij Anderlecht. Toch heeft de Saudi geen spijt van zijn komst. "Ik verlaat Anderlecht met mooie herinneringen. Het is een topclub en België een mooi land."


Hawsawi kwam naar Anderlecht als aanvoerder van de nationale ploeg bij Saudi-Arabië. In België speelde hij echter enkel in de competitie tegen OH Leuven en in de Beker tegen Boussu-Dour.

"Ik pas niet in het systeem van de coach", legt Hawsawi in Sudpresse uit waarom hij niet kon slagen. "Hij wil verdedigers die snel zijn en hoog spelen. Dat is moeilijk voor spelers zoals Juhasz en ik. Ik ben ook te oud (28 jaar, red.) om mij aan te passen. Als ik hier op mijn 23e was komen voetballen, was dat misschien wel gelukt."

Van rancune is bij de verdediger echter geen sprake. "Ik vertrek met veel mooie herinneringen. Anderlecht is een topclub en België een mooi land. Ik heb hier veel leuke mensen ontmoet. De club wou me graag houden tot het einde van het seizoen, maar als international bij de nationale ploeg kan ik me niet veroorloven om hier op de bank te zitten."

"Ik wens Anderlecht veel succes. Ik hoop dat de fans me niet veroordelen. Daarom heb ik te weinig kansen gekregen."

Bron: Sporza



anderlecht-online forum