Van den Brom: "Kopjes omlaag na tegengoal"

DONDERDAG, 22 NOVEMBER 2012, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dubbele gevoelens bij John van den Brom na de partij tegen Milan. Ongelukkig over het resultaat, maar tevreden over het voetbal dat zijn ploeg liet zien. "Maar we kregen een lesje in efficiëntie, offensief en defensief."


"Afgezien van de eerste tien minuten speelden we een goeie eerste helft. Was het spanning? Was het enthousiasme? In elk geval zijn we niet goed aan de match begonnen. Maar daarna hebben we wel gedomineerd", zo begint hij zijn analyse. "Het is niet dat we zoveel kansen afdwongen, maar we gingen toch met een redelijk tot goed gevoel de rust in."

"Het is bijzonder zuur dat Milan dan meteen na de pauze uit een dekkingsfout kan scoren. Zeker omdat we veel aandacht besteed hebben aan het aanvalsspel van Milan. Toen gingen de kopjes omlaag, omdat dit toch een dreun was die we niet verwacht hadden", aldus Van den Brom. "Dan komt ook die rode kaart van Bram daar nog overheen, met de 0-2 er meteen bovenop."

Kort daarna kwam Anderlecht nog terug tot 1-2, maar verder raakte het niet. "Ik ben trots op de veerkracht van mijn spelers, want na die goal van De Sutter gingen we echt voor de gelijkmaker. Dat dat niet gelukt is en dat het nog 1-3 wordt, vind ik niet interessant. Dat is alleen maar voor de statistieken."

"Komt harder aan dan nederlaag tegen Malaga"

Deze nederlaag is de tweede in drie thuismatchen in deze CL-campagne. "Ze komt harder aan dan de vorige, die tegen Malaga", vindt Van den Brom. "Tegen Malaga hadden we niets in te brengen. Toen zijn we teruggedrukt op onze eigen helft en werden we weggespeeld. Dat was nu niet het geval. Net daarom is het extra zuur dat deze wedstrijd evenzeer tot een kansloze nederlaag leidt."

Nochtans had Anderlecht in het begin van de partij twee grote kansen. Wat als het toen wat efficiënter was geweest? "Maar het gaat ook over efficiëntie in het voorkomen van tegendoelpunten. De kansen die je op dit niveau weggeeft, zijn dodelijk. Proto heeft niet eens veel werk gehad, al kan je aan de overkant hetzelfde zeggen. Maar Milan heeft op het juiste moment toegeslagen. We hebben een lesje gekregen in efficiëntie. En dan bedoel ik in aanvallend, maar zeker ook in verdedigend opzicht."

"Winnen om nog een kans te maken"

Aan de vooravond van de slotspeeldag staat Anderlecht zo op de laatste plaats. "Als ik iets vervelend vind, dan is het wel dat ik de dingen niet meer in handen heb. Ik weet niet wat Milan en Malaga gaan doen op de slotdag. Het enige wat ik weet, is dat wij moeten winnen om nog enige kans te maken om te overwinteren."

Bron: Het Laatste Nieuws





anderlecht-online forum