Proto: "Er zat meer in deze campagne"

DONDERDAG, 22 NOVEMBER 2012, 09:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Milaan was Silvio Proto nog de grote held. Gisteren kreeg hij amper werk, maar toch was hij kansloos bij de drie tegendoelpunten. "Het kan toch niet dat er twee Milan-spelers volkomen vrij stonden voor doel", zo zucht hij.


"Die dekkingsfout werd cash betaald. Zo vroeg in de tweede helft op achterstand komen, was echt pijnlijk. De match was helemaal gespeeld na de rode kaart van Nuytinck en de wereldgoal die erop volgde", aldus de doelman, die zijn vijftigste Europese wedstrijd dus niet kon winnen.

"De uitsluiting van Nuytinck vind ik streng. Ik ben er niet zeker van dat hij de laatste man was. De arbitrage was ons net als op Zenit niet gunstig gezind. Maar we moeten ook de hand in eigen boezem steken: met de versierde kansen hadden we meer moeten aanvangen."

"We speelden nochtans een uitstekende eerste helft. We bewezen toen dat we kwaliteit in de ploeg hebben. We creëerden toen twee kansen waaruit we op voorsprong hadden kunnen komen. De manier waarop de Italianen de klus klaarden, is grote klasse. Ze toonden zich zeer efficiënt. Je ziet dat ze al jaren CL-ervaring hebben. Voor de meeste spelers van Anderlecht is het de eerste keer dat ze op dit hoge niveau voetballen."

"We moeten niet beschaamd zijn over onze campagne, maar er zat beduidend meer in."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.