Gillet: "Nederlaag zal geen sporen nalaten"

DONDERDAG, 22 NOVEMBER 2012, 10:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet zag er niet goed uit bij het openingsdoelpunt. Hij liet Stephen El Shaarawy lopen zodat die simpel kon scoren. "Ik moet de beelden nog eens bekijken. Blijkt het mijn fout, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen."


"Ik dacht dat Silvio de bal zou plukken, maar misschien heb ik een slechte keuze gemaakt. Een misverstand, afgestraft door de beste schutter uit de Serie A. Dat is hij niet voor niets", aldus Gillet. "Het tweede doelpunt deed ons dood. Het was niet makkelijk om met tien man nog op zoek te gaan naar dat doelpunt, maar het lukt dan toch. Jammer dat we die tweede treffer niet scoren."

"Wij zijn Milan niet"

En zo ging Anderlecht weer onderuit. "Dat gaat geen sporen nalaten", meent Gillet. "We weten wel dat dit AC Milan niet dat van Ibrahimovic en Thiago Motta is, maar het blijft wel AC Milan. Je moet daar realistisch in zijn: er is een verschil tussen een club als AC Milan die elk jaar in de Champions League staat en kan meespelen voor de halve of kwartfinales en Anderlecht dat lang moest wachten om nog eens in de CL te staan. Het is nu ook niet alsof we van Timisoara of zo verloren, dit was AC Milan."

Over twee weken moet Anderlecht proberen om beter te doen dan Zenit als het Europees wil overwinteren. "Alles is mogelijk. We gaan naar Malaga om te winnen. Als we de Europa League halen, zou dat zeker geen schande zijn. Bij de loting zegden we dat het geen slecht resultaat zou zijn als we kunnen overwinteren in de Europa League. Even konden we dromen van de CL, nu moeten we weer opstaan en de EL halen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.