Boskamp zoekt oorzaken CL-uitschakeling

VRIJDAG, 23 NOVEMBER 2012, 11:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de zesde keer op rij overleeft Anderlecht de groepsfase van de Champions League niet. Waar loopt het fout? Het Belang van Limburg ging te rade bij Johan Boskamp. Het legde hem vier mogelijke oorzaken voor.


Gebrek aan kwaliteit?

"Dat is zeker. Tussen de Europese top, wat de Champions League toch is, weegt Anderlecht zoals Ajax: te licht. In de Europa League, daar zouden ze wel hun mannetje kunnen staan."

"Dat zelfs Manchester City, dat honderden miljoenen aan spelers uitgaf, niet door de eerste ronde geraakt, zegt alles over de sterkte van de Champions League. Dan zou het niet eerlijk zijn om Anderlecht flink af te branden voor deze uitschakeling."

Gebrek aan ervaring?

"Ja. Als je ziet hoe ze woensdag bij Anderlecht zelf het tempo uit het spel haalden, ondanks continu balbezit, tegen een ploeg die in de eigen competitie pas twaalfde staat, dan moet je de schuld bij jezelf zoeken. Anderlecht heeft zijn dominantie heel slecht uitgespeeld, terwijl dit een buitenkans was om Milan te verslaan."

Gebrek aan concentratie?

"Zo'n uitspraak vind ik hooghartig én onaanvaardbaar. Een club als Anderlecht mag het zich nooit permitteren om de concentratie te laten verslappen. Nooit. Niet in België, al helemaal niet in de Champions League.

"Nu stond Gillet bij die eerste goal van Milan gewoon te pitten! Dat kan er bij mij niet in. Als je tegen Milan al niet geconcentreerd bent, want moet dat dan zijn tegen Bommerskonte? Zo'n fout is met niks goed te praten. "

Gebrek aan power vooraan?

"Tegen Milan telde ik amper twee echte kansen, voor Jovanovic en Deschacht, en die hadden altijd binnen gemoeten. Daaraan zie je het verschil. Aan de Europese top moet alles sneller gaan en - ik vind het erg om te zeggen - zover staat Anderlecht nog niet."

"Over Mbokani heb ik op Europees niveau bijvoorbeeld nog steeds mijn twijfels. Gebuisd in Duitsland en Frankrijk, hij lijkt mij een spits voor de Lage Landen. Ook Jovanovic brengt Europees niet wat hij in België kan. Hier mag hij tussen de lijnen lopen, in de Champions League wordt hij meer opgejaagd en mist daardoor frisheid voor doel."

"De enige die, als hij zich blijft ontwikkelen, het niveau van de Champions League aankan, is Dennis Praet. Milan ving hem goed op maar tegen Zenit was hij fantastisch."

Bron: Het Belang van Limburg



anderlecht-online forum