Canesin: "Eind december zien we wel"

ZATERDAG, 24 NOVEMBER 2012, 10:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl 2012 het jaar van Fernando Canesin Matos moest worden, werd het dit niet. Na nieuwjaar werd hij vaste klant op de bank en dit seizoen zat hij zelfs geregeld in de tribune. "Maar keet schoppen is niet aan mij besteed."


Woensdag tegen AC Milan mocht Canesin nog eens invallen. "Ik ben zeer tevreden met de speelminuten die ik in deze Champions League-match heb gekregen", zegt de 20-jarige Braziliaan nu. "Ik gaf alles. Jammer dat we verliezen. Achteraf heb ik nog mijn truitje omgeruild met dat van Pato."

Onder John van den Brom komt Canesin amper aan spelen toe. "Waar moet ik hem zetten?", zo vertelde de Nederlander hierover aan manager Herman Van Holsbeeck. " Ik heb een moeilijke periode achter de rug en kende een dipje", zegt Canesin hierover. "Dat is een beetje eigen aan het voetbal en het leven als voetballer, denk ik. Dat gaat met hoogtes en laagtes."

"Blijf liefst bij Anderlecht"

Van Holsbeeck liet al verstaan dat Canesin nood heeft aan speelminuten. Een uitleenbeurt aan pakweg Kortrijk zou hem goed doen, aldus de manager en ook KVK ziet Canesin graag komen. "Met mij is hier alleszins nog niet over gepraat", aldus de Braziliaan. "Ik wacht het einde van december af en zie dan wel. Liefst blijf ik bij Anderlecht. Vorig seizoen bewees ik dat ik hier mijn steentje kan bijdragen."

"Keet schoppen is niet aan mij besteed. Ik moet niet in de pers praten, maar op het veld. Ik kreeg de afgelopen maanden veel steun van Kanu. Ik heb niets tegen onze trainer. Hij is een excellente coach. Hopelijk geeft hij mij een nieuwe kans in de beker dinsdag tegen Mechelen. Als ik nieuwe kansen krijg, dan zal ik mij opnieuw bewijzen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.