"Dit Anderlecht is beter dan vorig seizoen"

MAANDAG, 26 NOVEMBER 2012, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het gebeurt niet vaak, maar zaterdag scandeerden de Anderlecht-fans de naam van hun coach. Ook de spelers zijn tevreden met de aanpak van John van den Brom. Het Nieuwsblad zocht vier verschillen met vorig seizoen.


1. Meer lef en aanvalslust

Tegen Beerschot kwam Anderlecht 1-0 achter, maar dit was geen reden tot paniek. Het bleef mooi combinatievoetbal brengen en dit resulteerde in vier doelpunten. "Vorig jaar met Ariël trokken we ons buitenshuis terug", zegt Lucas Biglia. "Dan concentreerden we ons meer op verdedigen, maar nu duwen we de tegenstander helemaal achteruit. In drie passes kunnen we voor de goal staan. Dit Anderlecht is veel beter dan vorig jaar."

Tegen Club Brugge scoorde zes verschillende spelers, tegen Beerschot vier. "Dit is de kracht van Anderlecht", vertelt coach Van den Brom.

2. Meer jeugd

Bij zijn aanstelling werd Van den Brom door het bestuur duidelijk gemaakt dat er meer jeugd moet doorstromen. Met Massimo Bruno en Dennis Praet geeft hij twee jongeren volop hun kans en ze ontgoochelen niet. Bruno scoorde ook al geregeld.

"Een doelpunt maken is altijd aangenaam", lacht Bruno na de partij tegen Beerschot. "Maar het was weer zo'n reboundgoal. Ik wil eens een echt doelpunt maken. Door de opeenvolging van matchen raak ik wel stilaan in het goeie ritme. Op dit moment zijn we gewoon de allerbeste ploeg in België."

3. Meer communicatie

Vorig seizoen trok Jacobs zich tijdens de opwarming vaak terug in de catacomben, Van den Brom staat altijd mee op het veld. De Nederlander staat dichter bij de groep en door veel met hen te praten, houdt hij ook de bankzitters relatief tevreden.

"Naast het veld ben ik altijd gelukkig geweest", zegt Iakovenko, die zaterdag zijn vijfde doelpunt van het seizoen scoorde. "Maar nu voel ik me bij het spel betrokken op het terrein."

4. Meer inspraak in de transfers

Deze zomer haalde Anderlecht Bram Nuytinck op voorspraak van Van den Brom en ook bij de wintertransfers zal hij zijn woordje te zeggen hebben. Paars-wit zou zich willen versterken met een spits, rechtsachter en mogelijk rechtervleugel. Onlangs was Van den Brom in Polen om een aanvaller persoonlijk te scouten. Jacobs liet de transfers volledig over aan het bestuur.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.