Canesin: "Het vertrouwen keert stilaan terug"

MAANDAG, 26 NOVEMBER 2012, 15:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na enkele moeilijke maanden komt Fernando Canesin opnieuw aan de oppervlakte. De voorbije twee wedstrijden mocht hij telkens een kwartier invallen. "Het doet deugd om te spelen", zegt hij. "Ik voel me stilaan weer de oude worden."


"Ook al zijn het maar korte invalbeurten, het doet deugd om weer te spelen", vertelt Canesin. "Het vertrouwen keert beetje bij beetje terug en dat zie je ook op training. De trainer heeft veel met me gesproken. Hij liet me verstaan dat hij in mij geloofde, maar dat het allemaal beter moest. Dat heb ik ter harte genomen."

"Laatste weken is déclic gekomen"

In het begin van het seizoen zat Canesin meer in de tribune dan hem en de supporters lief was. "Het lukte gewoon niet op training en mijn vertrouwen ging nog meer de dieperik in", vertelt hij nu over die periode. "Het was een kettingreactie: hoe minder er lukte op training, hoe minder vertrouwen ik voelde enzovoort."

"Ik probeerde het hoofd koel te houden. En de laatste weken is er een déclic gekomen. Ik voel me stilaan weer de oude en de zaken gaan ook veel beter op training. Als ik nu eens een actie probeer, komt die er wel uit."

"Liefst niet uitgeleend worden"

Manager Herman Van Holsbeeck liet al verstaan dat Canesin tijdens de tweede seizoenshelft moet spelen. Een uitleenbeurt moet hier mogelijk voor zorgen. "Kijk, dat is een beslissing van de club. Ikzelf wil in Anderlecht blijven en daar wil ik ook voor werken. Er is geen mooiere club in België."

Misschien krijgt hij morgen in de Beker tegen KV Mechelen al zijn kans. "Daar hoop ik toch op. Toen ik zaterdag tegen Beerschot mocht invallen voelde ik me goed. Ik lig ook aan de basis van de vierde goal. De trainer kwam na de wedstrijd iedereen feliciteren, ook mij. Hij vond dat ik het goed gedaan had. En dat betekent veel voor me."

Bron: Voetbalkrant



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.