Beker: Anderlecht door na verlengingen

WOENSDAG, 28 NOVEMBER 2012, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een slaapverwekkende wedstrijd heeft Anderlecht zich ten koste van KV Mechelen geplaatst voor de kwartfinales van de voetbalbeker. Pas in de tweede verlenging kon het via Praet en Mbokani de zege binnenhalen.


Hoewel hij had aangekondigd niet teveel te zullen roteren, wijzigde John van den Brom zijn elftal toch op zes plaatsen. Kaminski, Wasilewski, Safari, Canesin, Iakovenko en De Sutter kregen een plaats in de basiself. Al deze wissels hadden duidelijk invloed op de automatismen. Het vloeiende voetbal van de voorbije weken kwam er tegen Mechelen nooit uit.

Anderlecht begon prima aan de partij met drie kansen in het eerste kwartier, drie kopballen. De Sutter plaatste de zijne naast en Kouyaté vond eerst doelman Biebauw en daarna de lat op zijn weg. Daarna stortte het spelpeil in en verder dan een nieuwe kopbal van De Sutter voorlangs kwam Anderlecht niet meer. De bezoekers beperkten zich intussen tot massaal verdedigen.

Kort voor de rust verving Bruno de geblesseerde Iakovenko en na de pauze trok Anderlecht het laken naar zich toe. Safari kwam twee keer in kansrijke positie en Kljestan trapte van dichtbij over. Halverwege de tweede helft greep Van den Brom en in hij bracht Jovanovic en Mbokani. De Sutter leek op weg naar de 1-0 toen hij met enkele knappe bewegingen (hakje achter het steunbeen naar zichzelf en balletje door de benen van een verdediger) zichzelf alleen voor Biebauw zette, maar de doelman redde.

In de slotfase kreeg paars-wit bijna het deksel op de neus. Mechelen kreeg twee prima kansen, maar Kaminski toonde dat hij een waardige vervanger is van Proto. In de eerste verlenging gebeurde niet veel. Enkel Jovanovic sneed even door de Mechelse defensie, maar ook hij stuitte op Biebauw. Uiteindelijk was het Praet die voor de verlossing zorgde in de tweede verlenging. Hij draaide een hoekschop rechtstreeks binnen. In de slotminuut besliste Mbokani de match. Na een snelle counter en op assist van Jovanovic lobte hij de bal met buitenkant voet enig mooi in doel.

Score: 2-0
Goal(s): 110' Praet 1-0, 120' Mbokani 2-0

Anderlecht:Kaminski, Wasilewski, Kouyate, Nuytinck, Safari, Biglia (69' Jovanovic), Kljestan, Praet, Canesin (69' Mbokani), Iakovenko (44' Bruno), De Sutter
KV Mechelen:Biebauw, Van Loo, Bateau (117' Junker), A.Iddi (91' Pedersen), Van Damme, Ghomsi, Biset, Henkens, Van Tricht (72' Enevoldsen), Destorme, Cordaro

Geel: 37' Biglia, 63' Bateau, 67' Kouyaté
Rood: Geen

Scheidsrechter: Jérome Efong Nzolo
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion



anderlecht-online forum