Slechts 4.000 fans dagen op voor bekermatch

WOENSDAG, 28 NOVEMBER 2012, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De bekermatch tegen KV Mechelen vond plaats in een bijna leeg Vanden Stock-Stadion. De hoge ticketprijzen speelden zeker een rol. Volgens Het Laatste Nieuws wilde Anderlecht goedkopere prijzen, maar ging Mechelen niet akkoord.


Slechts 4000 supporters tekende gisteren present. De harde kernen van beide ploegen waren er, maar verder bleef het stadion zo goed als leeg. De beker trekt al langer weinig volk en Anderlecht lost dit meestal op door de ticketprijs te verlagen tot 5 euro. Ook ditmaal wilde het dit doen, maar KV Mechelen wilde volgens Het Laatste Nieuws hier niet in meegaan. De recette wordt immers gedeeld tussen beide ploegen.

Vanden Stock: "Niet verwachten dat je bijna gratis kan komen"

Ook de uitzending van de wedstrijd op La Deux zal ongetwijfeld bijgedragen hebben tot de lage bezoekersaantallen. De Franstalige zender was wel kritisch voor Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock. Die reageerde scherp.

"Sorry, maar het voetbal dat wij proberen te brengen kost geld. Spelers komen niet gratis voetballen. Fans kunnen niet verwachten dat ze bijna gratis naar het voetbal kunnen komen kijken. Anders zullen we nooit meer de Champions League kunnen spelen."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum