Wie kan er vertrekken deze winter?

DONDERDAG, 29 NOVEMBER 2012, 20:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Osama Hawsawi deze winter vertrekt, staat vast. Matias Suarez zo goed als. Maar wie zoekt in januari nog andere oorden op? La Dernière Heure maakte een overzicht van overbodige spelers die kunnen vertrekken.


Fernando Canesin (203 minuten gespeeld dit seizoen)
De Braziliaan kende een serieuze vormdip, maar komt stilaan weer bovendrijven. In de beker maakte hij dinsdag wel geen al te beste beurt. De jonge middenvelder heeft nood aan speelminuten en verschillende Belgische clubs, onder meer Kortrijk, willen hem huren. Het bestuur van John van den Brom willen de kat nog even uit de boom kijken. Als hij wordt verhuurd, zal dit pas aan het eind van de transferperiode zijn.

Roland Juhasz (221 minuten)
Van den Brom rekent niet meer op de 29-jarige Hongaar. Enig probleem: Anderlecht wil hem niet gratis laten vertrekken en hij heeft ook een stevig salaris.

Nathan Kabasele (0 minuten)
Tekende begin dit jaar een vijfjarig contract, maar het bestuur lijkt niet meer te rekenen op hem. Afgelopen zomer verzette Anderlecht zich nog tegen een vertrek. De kans is groot dat hij naar het buitenland trekt.

Kanu (1228 minuten)
Begon het seizoen als basisspeler en chouchou van Van den Brom, maar zit de laatste weken steevast op de bank. Bovendien ligt hij niet goed bij de supporters. Een definitieve transfer deze winter is dan ook een optie.

Jordan Lukaku (0 minuten)
Een stressfractuur hield hem aan de kant van eind juni tot begin november. Zijn stijl bevalt Van den Brom en dus wil Lukaku graag het seizoen bij Anderlecht uitdoen.

Bedi Mbenza (14 minuten)
Raakt nog amper bij de selectie, laat staan op de bank. Van den Brom rekent duidelijk niet op de Congolees, die eind vorig seizoen een contract tot 2015 tekende. Hij wordt waarschijnlijk uitgeleend met aankoopoptie aan een andere eersteklasser.

Guillermo Molins (222 minuten)
Greep nooit zijn kans tijdens de speelminuten die hij dit seizoen kreeg. Moet meer spelen om zijn knieblessure helemaal achter zich te laten. Verschillende clubs uit België en Nederland willen hem huren.

Denis Odoi (465 minuten)
Begon het seizoen als basisspeler, maar blesseerde zich begin september. Is nu slechts derde keuze voor de positie van rechtsachter. Van den Brom is niet echt overtuigd van zijn kwaliteiten. Zijn situatie maakt Odoi ongelukkig en hij wil zo snel mogelijk vertrekken, ofwel via een uitleenbeurt met aankoopoptie, ofwel definitief. Verschillende Nederlandse clubs en Cercle tonen interesse.

Reynaldo (56 minuten)
Begon het seizoen op gelijke voet met Iakovenko, maar liep snel een zware blessure op. Is einde contract en Anderlecht rekent niet meer op hem. Voor Anderlecht is het best hem nu te verkopen, maar geïnteresseerde clubs willen hem liever lenen. Heeft een Nederlandse manager met goede contacten in de Eredivisie.

Ablaye Seck (0 minuten)
Vorig seizoen zonder succes uitgeleend aan tweedeklasser Brussels en zocht deze zomer tevergeefs een club. Bleef bij Anderlecht, maar kreeg geen rugnummer. De Senegalees hoopt in Europa te kunnen blijven, maar dan zal dit waarschijnlijk bij een kleine Belgische club zijn. Anders wordt het een terugkeer naar Senegal.

René Sterckx (0 minuten)
De voorbije twee seizoenen uitgeleend aan Zulte-Waregem. Deed het daar prima, tot een zware knieblessure roet in het eten gooide. Heeft nood aan speelminuten, maar zal die bij Anderlecht erg moeilijk krijgen. Een uitleenbeurt lijkt de beste optie, maar Sterckx wil enkel naar een club die echt in hem gelooft. Hij wil niet naar de eerste de beste club die zich aandient.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.