"Biglia is rijp voor een subtopper in Spanje"

DINSDAG, 4 DECEMBER 2012, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia wil België ruilen voor een grotere competitie, maar kan hij dit wel aan? HLN vroeg het aan Marc Degryse. "Onder Van den Brom zet Biglia stappen waarvan ik nu denk: 'Mja, hij is rijp voor een Spaanse subtopper'."


Biglia speelt al sinds 2006 in België. Degryse had vanaf het begin een dubbel gevoel over de middenvelder. "Ik heb Biglia altijd een goede en mooie voetballer gevonden. Maar tot dit seizoen wentelde hij zich te vaak in een makkelijke rol, weliswaar met af en toe een opflakkering", zo vertelt hij.

"Dit seizoen overstijgt Biglia onze competitie"

Onder Van den Brom ziet Degryse dit seizoen een andere Biglia. "Van den Brom verplicht Biglia om hoger te spelen, om sneller te denken en te handelen. Vooral in de topwedstrijden dit seizoen, met uitzondering van die op Standard, zie je dat Biglia de Belgische competitie overstijgt."

"Daarom denk ik: zet hem bij een Spaanse subtopper, waar het niveau van de tegenstand én van de eigen ploegmaats hoog is, en hij zal beter worden. Genre Betis, Osasuna, Zaragoza, ... Atlético Madrid of Malaga vind ik alweer iets te hoog gegrepen. Het spel mag ook niet té snel gaan voor Biglia."

"Anderlecht moet Biglia zijn droom gunnen"

De vraag is echter of de clubs die Degryse noemde acht miljoen willen en kunnen betalen voor iemand als Biglia. "Ik vrees ervoor", zegt Degryse. "Biglia en Anderlecht moeten aan de tafel gaan zitten."

"Roger Vanden Stock 5, 6 miljoen euro krijgt, is dat een faire prijs voor iemand als Biglia. Per slot van rekening was die jongen zeven jaar op Anderlecht. De club moet hem dan ook zijn droom willen gunnen."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum