Is acht miljoen realistisch voor Biglia?

DINSDAG, 4 DECEMBER 2012, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In het contract van Lucas Biglia staat dat hij Anderlecht mag verlaten voor acht miljoen euro. Maar is dit realistisch? Het Laatste Nieuws vroeg het aan een makelaar. "Biglia is het slachtoffer van zijn opstapclausule."


De makelaar in kwestie wilde zijn naam liever niet in de krant, maar was onlangs betrokken bij de transfers van Luca Modric naar Real Madrid en Lass Diarra naar Anzhi. Wat denkt hij over Lucas Biglia?

"Vooreerst: Biglia is een goede voetballer. Ik zag hem een paar keer bezig met Anderlecht, en hij is top in België. De vraag moet evenwel zijn: maakt Biglia op zijn positie zodanig het verschil opdat een subtopper in Spanje of Engeland 8 miljoen zou betalen?", begint hij.

"Zoeken we naar het antwoord in zijn rol als defensieve middenvelder, dan zeg ik: neen. Onvoldoende loopvermogen, onvoldoende balrecuperatie, en onvoldoende fysieke kracht. Zoeken we naar het antwoord in zijn rol als box-to-box-speler, dan moet ik weeral negatief antwoorden. Hij heeft geen statistieken; geen goals en geen assists."

"Dus waarom zou een subtopper, in de huidige crisis waarin het voetbal zich bevindt, acht miljoen betalen voor Biglia? Enkel omdat hij mooi is om naar te kijken? Sorry."

De man wijst ook naar de crisis in het huidige voetbal. Enkel de absolute topclubs kunnen stevige transfersommen betalen. "Atlético Madrid, bijvoorbeeld, kan Falcao niet eens meer betalen. Moet ik er nog een tekening bij maken? Biglia is het slachtoffer van zijn opstapclausule, of hij is niet goed genoeg voor zijn opstapclausule -'t is maar hoe je het bekijkt. Hoe dan ook is acht miljoen te veel."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.