Anderlecht-fans maken amok in Malaga

WOENSDAG, 5 DECEMBER 2012, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor aanvang van de wedstrijd was het in de buurt van het stadon tot rellen met Anderlecht-fans. Een aantal fans met stadionverbod werden administratief aangehouden. Ook tijdens de rust waren er problemen.


Volgens Het Laatste Nieuws zorgden zo'n 300 Anderlecht-fans, waarvan de helft met stadionverbod, voor problemen. Een uur voor de aftrap ging het mis. Elke Malaga-fan die ze tegenkwamen kreeg klappen.

"De hooligans hadden de straat voor zich alleen. De ordediensten waren niet voorbereid en nergens te bespeuren", vertelt een getuige. "Er waren zeker 300 Belgen onder wie zware hooligans die in België geen stadion meer binnen mogen. Toen ze het stadion op een paar honderd meter naderden, vielen ze supporters van Malaga aan."

"Ze gingen die met de blote vuist te lijf. Er werd echter weerwerk geboden. De Malaga-supporters gooiden met alles wat ze te pakken kregen, waaronder flesjes. De politie zette het op een lopen. Even later hergroepeerde de politie zich en bestormde de hooligans met wapenstokken."

Anderlecht-fan: "Wij werden aangevallen"

Eén supporter van Anderlecht kwam in het ziekenhuis terecht. Hij geeft een andere versie van de feiten. "We waren met een groepje van zo'n 300 supporters van het centrum naar het stadion getrokken. Toen we daar aankwamen, stonden tientallen Spaanse heethoofden ons op te wachten."

"Alles ging meteen 'los'. De vuisten vlogen in het rond. Ik kreeg na pakweg drie minuten een fles tegen mijn hoofd. Een drietal andere Malaga-fans trapten en klopten op mij toen ik al op de grond lag. Uiteindelijk kon de politie me in een ambulance zetten."

Ook rellen tijdens pauze

Ook tijdens de wedstrijd waren er in het stadion problemen, zo weet Het Belang van Limburg. Na het afgekeurd doelpunt van Safari en de openingstreffer van Malaga probeerden enkele supporters van Anderlecht tijdens de pauze door te dringen tot een vak met thuisfans. De politie greep hardhandig in en de rust keerde weer.



anderlecht-online forum