Van den Brom: "Dit smaakt naar meer"

WOENSDAG, 5 DECEMBER 2012, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met opgeheven hoofd verlaat John van den Brom de Champions League. Toch zit hij met een wrang gevoel. Wat als de 0-1 van Safari gewoon had geteld? "Ik begrijp niet dat die mensen op dit niveau zó een fout maken."


Van den Brom begon zijn persbabbel met een wedstrijdanalyse. "Het eerste kwartier was bijzonder moeilijk voor ons. We hadden last met de organisatie. Ik vond ons te hoog spelen waardoor er veel te veel ruimte lag in de rug van de defensie", aldus de coach.

"Uiteindelijk kwamen we in de wedstrijd. Ik kan Mbokani en Bruno niets verwijten bij de enorme kansen die ze kregen. Ze deden het allebei perfect, alleen deed hun doelman dat ook. En dan is wat mij betreft de fase kort voor de rust het keerpunt. Het is een groot verschil of je met 0-1 naar de kleedkamer kunt of met 1-0."

"De teleurstelling bij de spelers in de kleedkamer was bijzonder groot, en ik moest ze allemaal opbeuren en doen geloven in hun kansen. Dat hebben ze uitstekend opgepikt. Hoe wij in de tweede helft voetbalden, maakt mij bijzonder trots en gelukkig."

"Eén van de zes refs moet dit toch juist inschatten?"

De belangrijkste fase van de wedstrijd was ongetwijfeld het afgekeurde doelpunt van Safari. "Ik ben tijdens de rust zelf naar hem toegestapt, nadat we geïnformeerd hadden of het wel degelijk een geldig doelpunt was", aldus Van den Brom. "Dat bleek van wel. De ref vertelde mij dat zijn lijnrechter interpreteerde dat Dieu bij de pass van Safari in buitenspel stond." &llt;br>
"Die man wachtte echter de actie niet af en nu hoor ik ook van jullie, journalisten, dat Mbokani niet eens buitenspel stond. Er staan tegenwoordig zes refs op het veld. Dat de vierde ref niet kon zien wat er gebeurde, begrijp ik. Dat niet één van de anderen de fase juist inschatte, snap ik niet. Ik kan er niet bij dat een lijnrechter en een ref op dit niveau zó een fout maken. Hoogst vervelend."

"Hadden onze plats in Champions League"

Maar uiteindelijk beëindigt Anderlecht deze campagne opnieuw met een laatste plaats en zit het Europees avontuur erop. "Toch kan ik ik niet anders dan besluiten dat we eervol het Europese voetbal kunnen verlaten. Behalve de wedstrijd thuis tegen Malaga hebben we bewezen dat we onze plaats hadden in de Champions League."

"Vooral in de uitwedstrijd op Zenit verdienden we meer. Met een beter resultaat in Rusland had alles misschien anders kunnen lopen. Hoe dan ook, dit smaakt naar meer en we willen er alles aan doen om weer kampioen te spelen. Ik wil volgend seizoen opnieuw naar dat bal."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum