"Neem goal mee voor rest van mijn leven"

DONDERDAG, 6 DECEMBER 2012, 20:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Behrang Safari speelde tegen Malaga wellicht zijn beste match in Anderlecht-shirt tot nu toe. Alleen jammer dat zijn doelpunt, een mooie slalom, onterecht werd afgekeurd. "Maar toch zal ik hem tonen aan mijn kleinkinderen."


"Ik ben ontgoocheld, misschien had mijn goal drie punten kunnen opleveren", zegt Safari in Het Laatste Nieuws. "Je moet verder, maar ik heb weer een beetje hetzelfde gevoel als toen ik met Basel Champions League speelde: met een Zwitserse of Belgische club heb je op dit niveau iets meer ongeluk dan de grote clubs."

Toch koestert Safari zijn doelpunt. "Het is mijn allereerste goal in de Champions League. Die neem ik mee voor de rest van mijn leven, zelfs al telde ze niet. Meer zelfs: het is een goal die ik aan mijn kleinkinderen zal tonen. Ik heb ze zelf nog niet opnieuw bekeken, maar het voelde mooi, dus zal het ook wel mooi geweest zijn."

"Concurrentie met Deschacht is gezond"

De jongste weken verving Safari de geblesseerde Deschacht als linksachter. Hij deed het prima, maar nu Deschacht weer fit is, lijkt de kans groot dat hij weer naar de bank verhuist.

"De concurrentie tussen ons is gezond, we proberen mekaar niet te killen op training", zo zegt Safari. "Ik wil wel tonen dat ik de ploeg iets bij kan brengen, maar je speelt niet voor jezelf, wel voor de ploeg. Ik denk dat ik in Malaga getoond heb dat ze op mij kunnen rekenen, offensief én defensief."

"Meer plezier dan vorig jaar door coach"

Voor het eerst in vier jaar zal Anderlecht niet Europees overwinteren. Het kan nu alles op competitie en beker zetten. "We wilden zo graag doorgaan en liefst in de Champions League", aldus Safari. "We moeten de energie die we daarin niet meer kwijt kunnen nu maar aanwenden voor het kampioenschap. Daar ligt de enige weg om volgend jaar weer Champions League te spelen."

"We hebben één voordeel: we voelen ons nu méér een team dan vorig seizoen. We hebben meer plezier, niet alleen met de basiself, maar met de hele groep van 25. En eerlijk, ik denk dat dat heel veel te maken heeft met de coach."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.