Jovanovic: "Het merk Anderlecht is terug"

DONDERDAG, 6 DECEMBER 2012, 21:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic vindt dat Anderlecht een sterke Europese campagne achter de rug heeft. Hij hoopt dat hierop wordt verdergebouwd. "Anderlecht zal pas écht iets betekenen in Europa als spelers het niet meer als een tussenstap zien."


"Op basis van de geleverde spelkwaliteit verdient Anderlecht de kwalificatie voor misschien wel de volgende ronde in de Champions League", vertelt Jovanovic in Het Laatste Nieuws. "Anderzijds: er is een reden waarom we laatste zijn. En aan die redenen moet de club werken."

"Anderlecht is weer Anderlecht"

Wat Jovanovic opvalt na deze campagne is het positivisme in de pers. "Dat is omdat Anderlecht iets speciaals is. Anderlecht is meer dan alleen resultaten. Deze Champions League-campagne bracht the brand, het 'merk' Anderlecht terug."

"Tien jaar lang is men in Europa sympathiek geweest voor deze club omwille van haar verleden, haar traditie van goed voetbal en mooie spelers - jullie analist Marc Degryse, bijvoorbeeld. Deze spelersgroep heeft Anderlecht haar reputatie teruggegeven. Iedereen doet nu verrast, maar eigenlijk gebeurt iets heel normaal: Anderlecht is gewoon weer Anderlecht."

"Bruno en Praet mogen niet eens denken aan vertrek"

Dit geheel dreigt echter verloren te gaan. Met Biglia, Kouyaté en Mbokani staan drie sterkhouders klaar voor een vertrek. "Nu gaan we eens serieus praten", klinkt het plots hevig. "Als Anderlecht het bouwwerk niet wil laten instorten, mag het in de zomer hooguit één speler laten gaan. Zeker niet drie, en liefst geen. Herman en de voorzitter moeten financiële voorwaarden kunnen voorleggen waardoor de betere spelers hier willen blijven."

"Vandaag is het zo dat té veel jongens denken, en niet eens onterecht: 'Eén of twee jaar bij Anderlecht blijven en dan de stap zetten naar een betere club.' Anderlecht zal pas écht iets betekenen in Europa als spelers deze club niet meer als tussenstap beschouwen."

"Ik ben naar Anderlecht gekomen because this is Anderlecht. Wel, meer spelers moeten zo gaan denken. Ik zal je nóg een voorbeeld geven. Je moet zó ver kunnen gaan dat Praet en Bruno er niet eens aan denken om de komende acht jaar Anderlecht te verlaten. Als die jongens, ware diamanten, over twee jaar weg willen, zet je als club nooit een échte stap vooruit."

"Ik kwam, zag en overwon"

Over zijn prestaties in deze Champions League-campagne is Jovanovic tevreden. "Ik heb me niet gepresenteerd als een vedette. Ik ben Mbokani niet, ik ben een werker in deze ploeg. In de Champions League moét je werken. Ik geloof niet dat iemand mij iets kan verwijten. Goed, ik miste hier en daar eens een kans. Dat was pech."

"Toen ik naar Anderlecht kwam, stelde ik mezelf twee doelen: de titel pakken en Champions League spelen. Ik ben zeker: de dag dat ik deze prachtige club verlaat, zal ik kunnen zeggen: veni, vidi, vici."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.