Scifo vol lof voor John van den Brom

ZATERDAG, 8 DECEMBER 2012, 18:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds vorig seizoen is Anderlecht-coryfee Enzo Scifo trainer van Bergen. "Ik heb nu al vaak tegen Anderlecht gespeeld, maar ik moet toegeven: het doet me nog altijd iets", zegt Scifo. "Ik werk hard om er ooit trainer te worden."


Scifo zag Anderlecht dinsdag aan het werk tegen Malaga en was onder de indruk. "Het speelde heel sterk en heel volwassen. Zo zou het altijd moeten spelen, maar dat is jammer genoeg niet het geval. Voor de Champions League zijn de spelers nu eenmaal meer gemotiveerd dan voor de competitie", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Scifo geeft ook toe fan te zijn van John van den Brom. "Absoluut! Sinds hij er is, voetbalt Anderlecht weer zoals het hoort. Niet alleen dat, hij is ook een correcte man. Hij geeft al zijn spelers vertrouwen maar kijkt niet naar namen. Wie in vorm is speelt, wie niet in vorm is zit op de bank. Van den Brom is ook een durver. Hij geeft talenten de kans om zich te bewijzen."

"Hoop ooit trainer van Anderlecht te worden"

Als Van den Brom Anderlecht ooit verlaat, hoopt Scifo dat ze in het Astridpark eens aan hem denken. "Dat is de droom van elke trainer. Er is maar één Anderlecht, het blijft dé topploeg van België. Voor mij zou het uiteraard nog specialer zijn. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit een telefoontje vanuit Brussel hoop te krijgen. Daar werk ik hard voor. In mijn zeven jaar als trainer ben ik enorm geëvolueerd."

"Maar trainer van Anderlecht worden, is geen obsessie. Ik wil ook geen etappes overslaan. Trouwens, momenteel heeft Anderlecht iemand die uitstekend werk verricht."

De fans van Anderlecht dragen Scifo nog steeds in hun hart. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Bergen werd zijn naam een kwartier lang gescandeerd. "Zoiets doet nog altijd deugd. Ik heb veel mooie momenten gedeeld met de supporters. Het is een veeleisend publiek, maar ik heb altijd van hen genoten. En zij van mij, omdat ze wisten dat ik er alles aan deed om de beste te zijn. Dat heeft men altijd geapprecieerd."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.