"Wil je kampioen worden, mag je niet moe zijn"

ZONDAG, 9 DECEMBER 2012, 11:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bram Nuytinck toonde zich tegen Bergen een rots in de branding centraal achterin. Goaltjesdief Perbet kwam er tegen de Nederlander niet aan te pas. Na de partij zwaaide Nuytinck op Radio 1 met complimenten naar zijn ploegmaats.


“Het liep heel goed, hebben heel goed gevoetbald. We begonnen goed geconcentreerd, wat ik heel knap vind na afgelopen week waar we toch een klein tikje gehad hebben omdat we graag verder wilden in Europa. Maar dan zie je dat we als team heel professioneel zijn. We hebben fantastisch gevoetbald vandaag. Complimenten voor de ploeg."

De laatste thuismatchen vindt Anderlecht vlot de weg naar doel, terwijl het thuis tegen Kortrijk en Cercle pas in de slotminuut de winst kon forceren. “Nou, ik kan me ook Gent en Club Brugge nog herinneren hoor”, kaatst Nuytinck de bal terug. “Dus ik denk dat het ook thuis zeer goed gaat. Maar uit inderdaad ook en ik denk dat uitmatchen doorgaans iets lastiger zijn. Maar ook dan voetballen we fantastisch.”

De voorbije maanden kende Anderlecht een hels ritme met steeds twee matchen per week. Voor Nuytinck is dit geen probleem. “Ik ben nooit moe. We krijgen goede zorg. Alles wordt voor ons geregeld, dus moe zijn mogen we niet. Als je kampioen wil worden, kan je ook niet moe zijn.”

Aan die titel hangt een nieuw ticketje voor de Champions League vast. Een betere motivatie bestaat er niet. “Inderdaad. Ik denk dat we hebben laten zien in de Champions League thuis te horen. Jammer dat we eruit liggen, maar nu moeten we kampioen worden om er volgend jaar weer te staan.”

Wie doet Anderlecht nog wat op weg naar de titel? Op dit moment lijkt niemand paars-wit te kunnen bijbenen. “Ach, dat wil ik niet zeggen. Daar mogen we echt niet vanuit gaan. We moeten het spel dat we nu spelen vasthouden en absoluut niet denken dat het makkelijk wordt. Want dan kan het snel de verkeerde kant uitgaan en dat mag absoluut niet gebeuren.”

Bron: Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.