"Ploegmaats weten dat ik belangrijk ben"

ZONDAG, 9 DECEMBER 2012, 12:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani scoorde tegen Bergen zijn tweede hattrick van het seizoen. De Congolees zit nu aan twaalf competitiedoelpunten. "Maar daar zal ik het niet bij laten. Ik wil dit seizoen meer dan twintig doelpunten maken."


Voor de match had Mbokani niet verwacht dat het zo vlot zou lopen. "Ik ben blij dat ik het verschil heb kunnen maken. Al van voor de match was ik wat ziekjes, maar mijn harde werk heeft toch resultaat gehad", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De verdedigers van Bergen spaarden Mbokani ook niet. Even dreigde zijn potje over te koken, wat hem een gele kaart opleverde. "Die verdediger trapt op mijn knie. Dat is gevaarlijk, hé. Dat enerveerde me wel. Achteraf schoot hij de bal ook nog eens op mij toen ik op de grond lag. Lucas heeft me gekalmeerd door me te zeggen dat ik geen domme tweede gele kaart moest pakken. Mijn ploegmaats geven me de nodige aandacht, ja. Ze weten dat ik een belangrijke speler ben voor de ploeg."

"Als we zo blijven spelen, zullen we snel kampioen worden. Het loopt echt wel lekker. Tegen Malaga was dat ook al het geval, we verdienden dinsdag eigenlijk te winnen. De Europese uitschakeling zat alvast niet in onze benen. We concentreren ons nu op het kampioenschap en de beker."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.