Gillet: "Ja, we voelen de vermoeidheid"

ZONDAG, 9 DECEMBER 2012, 12:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als Anderlecht een strafschop krijgt, is het tegenwoordig altijd even het hart vasthouden. Guillaume Gillet zette hem tegen Bergen feilloos om. "Als ik had gemist, zou het twee keer zo zwaar zijn aangekomen", lachte hij achteraf.


"Jarju is immers geen doelman. Maar je moet geconcentreerd blijven, want wie zegt dat hij niet met een supersave zou uitpakken. Of dat hij vroeger doelman geweest is?", aldus Gillet.

Een misser zou deze keer wel niet rampzalig geweest zijn. Het stond al 0-3 en Anderlecht kende een eenvoudige avond. "De vroege goal van Mbokani maakte het ons makkelijk. En we hadden via Bruno zelfs al na een paar seconden kunnen scoren. Maar we wisten dat de kansen gingen komen als we zo bleven spelen. We scoren de laatste weken makkelijk en hopelijk blijft dat duren."

Vermoeidheid

De Europese campagne mag er dan wel opzitten, toch wacht Anderlecht ook komende week een wedstrijd. Dinsdag speelt het voor de beker op Gent. Begint de vermoeidheid nog niet te wegen? "Ja, we voelen de vermoeidheid toch. Fysiek wordt het zwaarder", geeft Gillet toe.

"De trainer legt ook niet zo de nadruk op het fysieke, ook in de voorbereiding niet. Op een gegeven moment kan dat wel een klein probleem beginnen vormen. Maar we hebben nog twee objectieven en die zijn ook haalbaar: titel en beker. We willen die dubbel ook pakken, maar het is nog een lange weg."

Bron: Voetbalkrant



anderlecht-online forum