Anderlecht kan interesse Malanda al opbergen

ZONDAG, 9 DECEMBER 2012, 13:13 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Tijdens de wedstrijd met Zulte Waregem tegen Anderlecht maakte hij zo'n indruk, dat paars-wit geïnteresseerd raakte in Junior Malanda. De buitenlandse interesse is intussen echter zo groot, dat Anderlecht hem mag vergeten.


De 18-jarige Malanda ruilde afgelopen zomer de jeugd van Lille voor Zulte Waregem. Aan de Gaverbeek ontpopte de Belgische belofteninternational zich meteen tot een absolute sterkhouder als verdedigende middenvelder. Dit is ook Anderlecht niet ontgaan en paars-wit zag hem als kandidaat om Lucas Biglia te vervangen.Achter de schermen werd al gespeculeerd over een transfer in januari, ervan uitgaande dat zijn prijs daarna onbetaalbaar zou worden. Een bedrag van twee miljoen euro werd genoemd.

Deze cijfers zijn intussen al achterhaald en de reden is simpel: interesse uit Engeland. Newcastle (dat hem vorige week kwam scouten), Fulham (dat tegen Standard Vainquer kwam bekijken, maar onder de indruk raakte van Malanda) en Tottenham hebben Malanda op hun verlanglijstje staan. Everton zou zijn interesse zelfs verlegd hebben van Odjidja naar Malanda nadat het deze laatste aan het werk zag tegen RC Genk.

Begin deze week liet ook Ajax zijn interesse in de jonge middenvelder blijken. Omdat ook de sportief directeur van Twente al in Waregem was, zijn de Amsterdammers van plan om snel te handelen.

En dus kan Anderlecht zijn nog jonge interesse in Malanda nu al opbergen.

Bron: La Dernière Heureanderlecht-online forum