"Peeters moet zijn problemen zelf oplossen"

DINSDAG, 11 DECEMBER 2012, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het is lang geleden dat de Beker van België nog zo leefde bij Anderlecht. "Ik ben van plan om niet veel te roteren, bijna niet eigenlijk", zegt coach John van den Brom. "Iedereen wil zo enorm graag spelen."


"De jongens zijn fysiek in orde en kunnen twee à drie matchen per week aan. Als je ze in goede pas wil houden, moet je ook vasthouden aan je elftal. We zijn scherp en fit", vertelde Van den Brom gisteren op zijn persconferentie.

Volgens Van den Brom moeten spelers in staat zijn om meerdere matchen per week aan te kunnen. "Er zijn altijd uitzonderingen. Zo kon Jovanovic rust gebruiken na de Europese wedstrijd in Malaga. Maar als er meerdere spelers zijn die geen twee of drie wedstrijden per week aankunnen, is de basis niet goed."

"Hebben iedereen nodig, ook Kanu"

Het type-elftal staat als een huis, maar ook de bankzitters bewezen dit seizoen hun waarde al. Zo viel Iakovenko al meermaals sterk in en zorgde Kanu er zaterdag in Bergen voor dat Anderlecht uitliep van 0-2 naar 0-5. "Ik heb Kanu er altijd bij gehouden. Hij zit nog steeds bij de selectie en heeft het voor mij altijd goed gedaan", aldus Van den Brom.

"Het nadeel voor Kanu is dat het middenveld met Biglia, Praet en Kljestan zo goed draait. Kanu heeft in Bergen nog eens bewezen dat hij ons iets kan bijbrengen. Ik kan niet genoeg benadrukken dat we alles en iedereen nodig zullen hebben. En Kanu is daar een goed voorbeeld van."

"Ik leef niet mee met Peeters"

Bij tegenstander AA Gent loopt het een stuk minder. Bob Peeters is een oude bekende van Van den Brom en de twee schieten goet met elkaar op. De Anderlecht-coach is wel niet van plan zijn collega vanavond een cadeautje te gunnen.

"Of ik meeleef met Bob? Neen. Dat klinkt misschien negatief, maar als ik zeg dat ik niet naar de tegenstander kijk, dan kijk ik ook niet naar Bob. Ik vind hem een fantastische gozer, dat weet hij. Maar dat hij problemen heeft, moet hij zelf oplossen. Daar kan ik hem toch niet bij he."

"Nog nooit bekermatchen over twee duels meegemaakt"

Vanaf de kwartfinale wordt er met heen- en terugwedstrijden gespeeld. "Dat is iets nieuws voor mij", zegt John van den Brom. "Ik heb best al wat bekermatchen meegemaakt, maar dat die over twee matchen worden gespeeld, heb ik nog nooit meegemaakt."

"We moeten blij zijn dat het eerst uit is, want dat is altijd een voordeel. Als je goals maakt, neem je die altijd mee naar de thuiswedstrijd. Langs de andere kant draait de ploeg zo goed dat we al in Gent moeten proberen om de dubbele confrontatie in ons voordeel te beslissen. Dat is ons uitgangspunt."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum