Nuytinck: "Het is hier allemaal zo gemoedelijk"

DINSDAG, 11 DECEMBER 2012, 12:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bram Nuytinck is intussen ruim drie maanden speler van Anderlecht. Op het veld verliep de integratie uitstekend en ook buiten de lijnen kent hij geen problemen. "De beleving hier is soms aangenamer dan in Nederland."


Het leven in België bevalt Nuytinck prima. "Jullie zijn, zeg maar, liever voor elkaar. In Nederland zetten we vaak een grote mond op", vertelt Nuytinck. "Weet je wat ik ook raar vind? Elkaar een hand of knuffel geven 's morgens bij het groeten. Heel gemoedelijk allemaal. In Nederland kwam je op de club, zei je goeiemorgen en liep je gelijk door."

Gezelschap van vriend

Momenteel woont Nuytinck nog alleen, maar binnenkort krijgt hij gezelschap van een vriend. "Ik sta al sinds mijn achttiende op eigen benen. De laatste twee jaar woonde ik samen met mijn beste vriend Joost Ebergen in Nijmegen. Hij was ook voetballer, maar is gestopt. Na nieuwjaar zal hij zich in België komen vestigen. Ik heb geen vriendin dus is het fijn om niet alleen thuis te zitten."

Franse les volgen

Nederlanders staan ook niet bekend om hun goede kennis van het Frans, een taal die op Anderlecht nochtans heel belangrijk is. Hoe zit dit met Nuytinck? "Door ons druk programma heb ik vorige week pas mijn eerste les gehad. Op school heb ik ooit Frans gevolgd, maar ik ben dat grotendeels vergeten."

"Na het middelbaar ben ik geschiedenis gaan studeren maar dat bleek moeilijk te combineren. Vorig jaar ben ik ook zonder veel succes aan een cursus Spaans begonnen. Om maar te zeggen dat ik niet het type ben om urenlang voetbalspelletjes genre FIFA te spelen op de computer."

Nederlanders, kom naar België

De stap van Nederland naar België was voor Nuytinck niet evident. "Het is dankzij Van den Brom dat ik bij Anderlecht speel. Onze relatie is best grappig. Hij was jarenlang het boegbeeld van Vitesse en ik heb sinds mijn jeugd niets anders gekend dan NEC. De rivaliteit tussen beide clubs leeft in Nederland. We jennen elkaar daar soms mee ja."

Nu hij er speelt, bevalt België hem uitstekend. "In Nederland wordt er niet omgekeken naar de Belgische competitie. Nu ik hier zelf voetbal, zou ik elke Nederlander aanraden om naar hier te komen", zegt de verdediger. "Ik kan zelfs genieten van die ouderwetse stadions. De beleving is bij momenten aangenamer dan in Nederland."

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.