Anderlecht gelijk in heenmatch beker

WOENSDAG, 12 DECEMBER 2012, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zonder de zieke Mbokani is Anderlecht niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen AA Gent in de heenmatch van de kwartfinale van de Belgische voetbalbeker. De beslissing valt dus volgende maand in het Astridpark.


Omdat ook De Sutter ziek was, begon Anderlecht met Kanu in de punt van de aanval. Paars-wit kwam al snel op voorsprong toen Jovanovic een voorzet van Bruno in doel deponeerde. Lang kon het niet genieten, want amper vijf minuten later stelde Mboyo de bordjes in evenwicht. Na een corner kon Gent snel counteren. Soumahoro trapte op de lat, maar de goed gevolgde Mboyo scoorde in de rebound.

Na het doelpunt liet Gent de bal aan Anderlecht, maar de Buffalo's stonden goed opgesteld en Anderlecht vond geen gaatjes. Het was zelfs de thuisploeg die op de counter het gevaarlijkst was. De Anderlecht-defensie had zijn handen meer dan vol met Soumahoro, Mboyo en Bruls. Grote doelkansen kwam er voor de rust wel niet meer.

Hetzelfde beeld na de pauze: Anderlecht domineert, Gent vangt goed op. Op het uur bokste Padt een corner in de voeten van Bruno die vanaf de rand van het strafschopgebied meteen in doel schiet. Scheidsrechter Delferière had echter een fout van Nuytinck op Padt gezien en keurde het doelpunt af. Een zeer discutabele beslissing. Het leek eerder Padt die tegen Nuytinck opsprong in plaats van andersom.

De wedstrijd kabbelde daarna rustig naar zijn einde. Biglia kon nog twee keer dreigen met een vrije trap, maar de eerste werd weggebokst door Padt en de tweede zeilde over. Ook de ingevallen Molins kon het tij niet keren, tot ontgoocheling van Van den Brom. Dus moet Anderlecht over een maand thuis vol aan de bak om zich te plaatsen voor de halve finales van de Beker van België.

Score: 1-1
Goal(s): 10' Jovanovic 0-1, 15' Mboyo 1-1

AA Gent:Padt, Rafinha, Melli, Arzo, Mareval, Van der Bruggen, N'Diaye, Soumahoro (85' Conte), Remacle (88' Messoudi), Mboyo (82' Arbitman), Bruls
Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Safari, Biglia, Kljestan, Praet (79' Molins), Bruno, Jovanovic, Kanu

Geel: 5' Kouyaté, 55' Nuytinck, 58' Kljestan, 60' N'Diaye, 88' Gillet
Rood: Geen

Scheidsrechter: Sebastien Delferière
Stadion: Jules Otten-Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.