Jovanovic: "Titel is enige wat echt telt"

WOENSDAG, 12 DECEMBER 2012, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic scoorde tegen Gent een belangrijk uitdoelpunt. Mooi meegenomen, maar de beker is voor Jova geen prioriteit. "Dit kan een kleine doelstelling zijn voor de club, maar het enige wat telt, is de titel."


"Onze eerste helft was niet goed", begon Jovanovic zijn analyse. "We lieten Gent te veel ruimte voor de counter. In de tweede helft hebben we het anders aangepakt en zijn we de match beter gaan controleren. We hadden veel meer balbezit. Daaraan zie je dat deze ploeg gegroeid is. We hoeven niet noodzakelijk meer bij iedere aanval recht naar doel te gaan om een doelkans af te dwingen. We kunnen nu ook geduldig ons moment afwachten en dan toeslaan."

"Toen de stand 1-1 bleef na de rust, zijn we niet meer zo nadrukkelijk op zoek gegaan naar de winninggoal. Dit gelijkspel is een goed resultaat in het vooruitzicht van de return. Ik geef onze trainer gelijk wanneer hij zegt dat we in twee matchen beter zijn dan Gent."

"Schitternde assist van Bruno"

Zonder Mbokani had Anderlecht het offensief moeilijker. Jovanovic nam diens rol over en scoorde het enige doelpunt voor paars-wit. "Ik moet ook toegeven: de assist van Bruno was schitterend. In de tweede helft deed hij het nog bijna eens over, maar een Gentse verdediger zat er in extremis nog tussen."

En zo heeft Anderlecht een prima uitgangspositie vervorven voor de terugmatch, al ligt Jovanovic niet echt wakker van de beker. "Het kan een kleine doelstelling zijn voor de club, maar het enige wat telt, is de titel. Want de titel, dat betekent Champions League en dan passeren de club en de spelers langs de kassa. De titel staat gelijk met centen. De titel blijft dé prioriteit."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.