"Als iemand vertrekt, betaalt men de volle pot"

VRIJDAG, 14 DECEMBER 2012, 08:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck staat voor een drukke periode. Enkele overbodige spelers mogen vertrekken, enkele vedetten willen zelf een transfer versieren. "Maar als iemand vertrekt, bepaalt Anderlecht de prijs. Niemand anders."


Lucas Biglia is één van de spelers die zijn zinnen gezet heeft op een vertrek. "Dat is mogelijk", zegt Van Holsbeeck. "Maar iedereen kent de situatie van Biglia. In zijn contract staat een clausule waardoor hij weg mag voor acht miljoen euro netto. Met commissielonen en dergelijke meegetelt zal die som dus ongetwijfeld nog hoger oplopen."

"En laat dat duidelijk zijn: als er deze winter bij Anderlecht iemand vertrekt, dan zal er de volle pot voor moeten worden betaald", gaat de Anderlecht-manager vastberaden door. "Daarvoor hebben we te hard gewerkt aan deze kern. Na dit seizoen kunnen we een en ander evalueren met Lucas. Maar niet nu. Anderlecht en Anderlecht alleen zal de prijs bepalen. En dat geldt ook voor alle andere spelers."

"Eén, twee of drie versterkingen"

Ook op het vlak van de inkomende transfers mag er wat beweging verwacht worden. "Het kan dat er één, twee, drie versterkingen komen. Maar die zullen dan vooral met het oog op volgend seizoen zijn", aldus Van Holsbeeck. "We weten uit ervaring dat nieuwkomers bijna altijd een aanpassingsperiode nodig hebben."

"Plus: wij willen voorbereid zijn als er enkele sterkhouders van deze ploeg in de zomer zouden vertrekken. Wie? Iedereen kent de namen: Mbokani, Kouyaté, Biglia opnieuw. Daar houden we rekening mee."

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg



anderlecht-online forum