Gillet: "Nu is het ideaal moment voor transfer"

VRIJDAG, 14 DECEMBER 2012, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Biglia, Mbokani, Kouyaté: het zijn steeds dezelfde namen die gelinkt worden aan een transfer. Maar ook Guillaume Gillet heeft buitenlandse ambities. "Ik ben 28 jaar. Als ik een transfer wil, is het nu het moment."


"Als ik kijk naar de ploegmaats bij de Rode Duivels, doet me dit zin krijgen", vertelt Gillet in La Dernière Heure. "Maar om een toptransfer te versieren, moet je goede matchen spelen met de nationale ploeg en in de Europese competities."

"Anderlecht moet er ook beter van worden"

Een jaar geleden stond Gillet dicht bij een transfer naar Galatasaray. "Maar Anderlecht zei toen neen en als de directie weigert mee te werken, is het moeilijk om te vertrekken. Ik zou toen amok gemaakt kunnen hebben, maar dat wil ik niet. Als ik vertrek, zal het in goede harmonie zijn met zowel bestuur als supporters."

"Maar ik ben nu 28 jaar, als ik wil vertrekken, moet het dit jaar gebeuren. Of ten laatste in januari 2014. Daarna ben ik te oud om een mooie transfer te maken. Maar ondanks dit, verkies ik een scenario waarbij zowel Anderlecht als ikzelf beter worden van een transfer. Romeo, onze baby, is nu negen maanden. Dit is het ideale moment voor een buitenlands avontuur."

"Ik wil niet absoluut weg"

Terwijl Lucas Biglia niet nalaat om uit te schreeuwen dat hij deze winter al wil vertrekken, blijft Gillet rustiger. "Alles is mogelijk, maar ik hoef niet absoluut weg he. De club is bezig aan een goed seizoen. We kunnen nog beker en titel winnen. Dat zijn mooie momenten voor een voetballer."

En wat als Gillet niet weg raakt? "Dan hoop ik zo lang mogelijk bij Anderlecht te blijven. Hier mijn carrière kunnen afsluiten zou fantastisch zijn. Samen met Club Luik is het de club waar ik altijd voor gesupporterd heb. Er is geen betere club in België."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.