"Ik moet meer naar mijn lichaam luisteren"

VRIJDAG, 14 DECEMBER 2012, 09:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee weken geleden werd Herman Van Holsbeeck onwel tijdens een vergadering. In de Concentra-kranten vertelt hij vandaag voor het eerst wat er toen gebeurde. "Ik was oververmoeid. Ik moet beseffen dat ik geen 38 jaar meer ben."


"Het was een donderdagavond, op de Raad van Bestuur. Plots voelde ik mij onwel worden. Ik was misselijk, had pijn in de borststreek. Gelukkig was er een dokter aanwezig en die is dan onmiddellijk met mij naar het ziekenhuis gereden. Ik moet zeggen: ik was er ook niet gerust op", doet Van Holsbeeck het verhaal.

Even werd er gevreesd voor hartproblemen, maar dat bleek gelukkig niet het geval. "Drie dagen lang hebben ze mij binnenstebuiten gekeerd en gelukkig hebben ze niks gevonden. Behalve dan dat ik oververmoeid was. Ik had teveel hooi op mijn vork genomen, stond ook wat zwaar, miste regelmaat. Kortom: ik moest meer naar mijn eigen lichaam leren luisteren."

"De dokter heeft dan ook onmiddellijk een week volledige, verplichte rust voorgeschreven 'Meneer Van Holsbeeck', zei hij. 'U weet toch dat het kerkhof vol ligt met mensen die dachten dat ze onmisbaar waren.' Hij heeft mij op het hart gedrukt dat ik moest beseffen dat ik geen 38 maar 58 jaar oud was."

"Ik moet strikter gaan leven. Een beetje diëten, meer water drinken, af en toe wat gas terugnemen, 's avonds al eens een opdracht laten schieten en opnieuw wat sporten. Wat ik ook doe: vanochtend ben ik voor het eerst een uurtje in de powerzaal hier op Anderlecht in touw geweest. Van acht tot negen, en dat wil ik vaker doen."

"Job als deze doe je niet ongestraft"

Het was toch even schrikken twee weken geleden. "Anderzijds, als manager van een topclub heb je een belastende job, dat weet je. Je bent vaak tot 's avonds laat aan het werk, dan pikt het als je er 's ochtends toch weer uitmoet. Maar toch doe je dat. Zo krijg je lange dagen, vaak zeven op zeven. Dat doe je niet ongestraft."

Dat toonden ook Vincent Mannaert van Club Brugge en Dirk Degraen van Genk al aan. Ook zij botsten al eens met zichzelf. "Van Michel Louwagie van AA Gent weet ik dat hij er heel erg voor oplet. Het is niet zomaar dat hij leeft als een atleet. Dat bedoel ik: het is een zware job", aldus Van Holsbeeck.

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.