Courtois wil stadiondossier heropenen

ZONDAG, 16 DECEMBER 2012, 10:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tien jaar geleden moest Alain Courtois de opvolger worden van Michel Verschueren. Hij werd het niet en vanaf 1 januari wordt hij eerste schepen van de stad Brussel. Eén van zijn projecten is een nieuw stadion voor RSC Anderlecht.


"Laat ons eerlijk zijn: Anderlecht heeft nood aan een groter stadion. Wij in Brussel willen ook een nieuw met 50.000 plaatsen. Het zou zot zijn om twee dergelijke projecten neer te poten op amper vijftien kilometer van elkaar."

"Voor de Heizel moeten we snel beslissen. Er staat daar immers een groot vastgoedproject op stapel. Al dertig jaar wordt er hier gepraat over het stadiondossier, maar vandaag voel ik voor het eerst dat iedereen meewil."

"Gemeente Anderlecht moet club dankbaar zijn"

Courtois geeft toe met Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock al gesproken te hebben over zijn plannen. Dit zou dan wel betekenen dat voetbalclub Anderlecht de gemeente Anderlecht moet verlaten. "Luister, de gemeente mag dankbaar zijn dat het zo'n club als RSC Anderlecht heeft. Ze beseft dat niet voldoende."

"Als ik zie dat RSCA vraagt om de Grote Markt en Brussel stad te bezoeken, lijkt het me duidelijk dat Anderlecht de hoofdstad vertegenwoordigd. Zonder Sporting kent in het buitenland niemand de gemeente Anderlecht. Ik was blij dat de club gevraagd heeft het stadhuis te mogen bezoeken."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.