Van den Brom: "Gelukkig hadden we Dieu nog"

MAANDAG, 17 DECEMBER 2012, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won, dat was volgens John van den Brom het enige positieve van de avond. "Laat ons de manier waarop snel vergeten", klonk het na de match. "Het was een heel matige wedstrijd. En dan druk ik me nog erg voorzichtig uit."


"Er zijn maar weinig spelers die hun niveau van de laatste weken of maanden haalden", zag Van den Brom. "Gelukkig weet je dat je in zo een wedstrijd altijd nog over de kwaliteiten van Dieu beschikt. Hij is altijd een extra troef die je kan uitspelen."

"De tweede helft was slecht, punt. Als je aan een reeks van acht opeenvolgende overwinningen zit, verwacht je dat niet. Maar het kan eens gebeuren, we moeten dat accepteren. Je kan daar veel excuses voor verzinnen, maar daar heb ik geen zin in. Vermoeidheid is het zeker niet, daar moet je niet mee afkomen. De spelers zijn fit genoeg. Het was gewoon een offday. Dat kan gebeuren. Laat ons de manier waarop snel vergeten en onthouden dat we de drie punten thuis houden."

"Fouten moeten eruit bij Gillet"

Van den Brom ging ook even in op het doelpunt van OHL. Daarbij liet Guillaume Gillet zich iets te makkelijk in de rug pakken. "Vóór die tegengoal vond ik Guillaume een van de weinigen die wel goed in de wedstrijd zat", neemt Van den Brom zijn back in bescherming. "Er was één actie geweest waarhij het ook niet zo best deed, maar verder zette hij goed druk naar voor en was hij goed in de opbouw."

"We weten allemaal dat zijn kwaliteiten eerder in het aanvallende dan in het verdedigende liggen, maar de fouten moeten er wel uit. Want het kan niet zo zijn dat we iedere keer weer aan die ene kant gepakt worden. Daar gaan we het intern toch eens over hebben."

"Met De Sutter nog goede spits achter de hand"

Van den Brom baalde ook van de vijfde gele kaart van Mbokani en de bijhorende schorsing. "Ik ga Dieu niet in bescherming nemen. Maar ik begrijp het wel. Hij heeft altijd één of twee tegenstanders op zijn huid en hij krijgt veel te incasseren. Maar hij komt te laat met zijn sliding. Op dat moment zit je in de wedstrijd en ben je niet bezig met het aantal gele kaarten, je beseft dat pas op het moment dat je ze krijgt."

En dus is de spits die de laatste maand zo vlot scoort er niet bij in de topper tegen Genk. "Het is altijd jammer dat we hem moeten missen in Genk, maar ik weet dat we nog altijd een heel goeie spits achter de hand hebben. Het is zondag weer aan De Sutter, we gaan Tom deze week voorbereiden op de topper in Genk."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.