Gillet: "We voetbalden afgrijselijk slecht"

MAANDAG, 17 DECEMBER 2012, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet was niet te beroerd om toe te geven dat het niet goed was tegen OHL. "Dit was wellicht onze slechtste match van het seizoen", klonk het eerlijk. "En ook ikzelf ben niet in topvorm."


"We voetbalden afgrijselijk slecht", aldus Gillet. "Het heeft geen zin om excuses te zoeken. Oké, de trainer moest enkele keren noodgedwongen schuiven met spelers door blessures. Maar dat had ons niet uit ons evenwicht mogen brengen. Zelfs de makkelijkste passes gingen hopeloos de mist in. We hebben het onszelf nodeloos moeilijk gemaakt door niet te voetballen."

Dat het publiek de prestatie niet kon waarderen, begreep Gillet. "De afgelopen weken verwenden we ons publiek met mooi voetbal, dus hun kritiek kan ik langs de ene kant wel verstaan. Maar het kan gebeuren dat je eens een mindere match speelt. Het is vooral zaak om rustig te blijven. Ik ben hier al vijf jaar en ga mijn supporters niet tegen me in het harnas jagen voor één match."

Gillet gaf verder toe ook zelf niet in zijn beste periode te zitten. "Ik ben niet in topvorm. Ik heb eerder al moeilijke momenten meegemaakt en ben er toen ook doorgekomen. Daarbij, ik ga liever door een crisis met acht zeges op rij dan met nederlagen. Dit is een moeilijke periode voor mij, maar ik blijf er kalm bij."

Bron: Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.