Hoe zit transferconstructie Azevedo in elkaar?

DINSDAG, 18 DECEMBER 2012, 08:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Thomas Azevedo speelde zondag een sterke wedstrijd met OHL tegen Anderlecht. Beide clubs zijn voor de helft eigenaar van de flankspeler. Maar hoe zit deze deal precies in elkaar?


In de zomer van 2011 betaalden OHL en Anderlecht elk de helft van de transfersom van 50.000 euro aan Lommel United. "Van Holsbeeck kende Azevedo. Anderlecht volgde hem, maar omdat hij niet meteen inzetbaar was voor de A-ploeg was hij geen prioriteit", vertelt Eddy Vandezande, toenmalig sportief verantwoordelijke van OHL.

"Ik stelde in naam van OHL voor om elk de helft van de transfersom te betalen. Azevedo zou lid worden van OHL, waar hij zich als voetballer rustig verder kon ontwikkelen. Anderlecht zou later mee de eventuele vruchten kunnen plukken."

Azevedo tekende bij OHL een contract tot 2014. De Leuvenaars betalen zijn loon en premies. Als hij voor 2014 wordt verkocht, delen Anderlecht en OHL de transferopbrengst. Als Anderlecht Azevedo klaar acht voor het grote werk, kan het de flankaanvaller naar Brussel halen.

Reinaldo

In België is dergelijke constructie erg ongewoon, maar in Italië komt dit vaak voor. Half jaren '90 zette Anderlecht een gelijkaardige deal op met Parma voor de Braziliaan Reinaldo. Een succes werd dit echter niet. De van Atletico Mineiro overgenomen spits kwam mede door blessures slechts twee keer in actie voor paars-wit. Daarna verhuisde hij terug naar Brazilië.

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum