Le Roy: "Mbokani is een gemakkelijke jongen"

DINSDAG, 18 DECEMBER 2012, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Dieumerci Mbokani zo sterk bezig is, heeft volgend Congolees bondscoach Claude Le Roy met de nationale ploeg te maken. "Om goed te spelen bij zijn club, moet Dieumerci zich goed voelen bij de nationale ploeg."


"Dieu houdt van zijn land en de Léopards", zegt Le Roy. "Toen zijn naam door het slijk werd gehaald (hij werd om disciplinaire redenen geschorst door Le Roys voorganger Nouzaret, red.), heeft hij afgezien. Hij voelde zich vernederd. Nu hij opnieuw door de Congolese supporters wordt aanbeden, heeft hij zijn evenwicht teruggevonden. Anderlecht is één been voor Mbokani. Congo is zijn andere been."

"Dieu heeft soms een speciaal karakter maar dat is ook zijn kracht", gaat Le Roy verder. "In tegenstelling tot wat sommigen denken is hij een gemakkelijke jongen. Als je eerlijk met hem bent, maakt hij geen problemen."

"Zoals Ibrahimovic"

In januari rekent Le Roy op Mbokani voor de Afrika Cup. De spits maakt er geen geheim van te dromen van een grote club en daar kan hij zich in de kijker spelen. Hoe ver ziet Le Roy Mbokani nog raken?

"Hij is nu 27 en heeft nog vijf topjaren voor de boeg. Voor mij beantwoordt hij aan hetzelfde profiel als Zlatan Ibrahimovic. Hij is een van de zeldzame spelers die zonder moeite de diepte kan opzoeken en als targetspits kan spelen."

"Niet op uitreiking Gouden Schoen"

Mbokani is de topfavoriet voor de Gouden Schoen. Maar bij de uitreiking ervan op 23 januari zal hij niet aanwezig zijn. "Dat is de dag voor onze wedstrijd tegen Niger op de Africa Cup", zegt Le Roy. "De organisatoren dachten misschien dat we ons hiervoor niet zouden plaatsen."

"Er is geen sprake van dat Dieu even over en weer gaat naar België. Ik wil trouwens niet dat hij te veel aan die Gouden Schoen denkt. Hij moet zich contentreren op het toernooi."

Bron: Het Nieuwsblad, La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.