Proto: "Wil Biglia weg, laat hem dan gaan"

DINSDAG, 18 DECEMBER 2012, 16:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In La Tribune op RTBF praatte Silvio Proto openlijk over enkele zaken rond zichzelf en Anderlecht. Hij had het over een vertrek van Biglia, de Rode Duivels, de incidenten tijdens de Clasico en een mogelijke transfer van zichzelf.


"Biglia is onze belangrijkste speler"

"Voor mij is Lucas Biglia onze belangrijkste speler. Maar meneer Van Holsbeeck heeft al aangegeven niet opnieuw een situatie zoals met Aruna te willen meemaken. Dus als Lucas wil vertrekken en niet meer met zijn hoofd bij Anderlecht zit, moet je hem laten vertrekken."

"Mijn tijd bij de Rode Duivels is voorbij"

"Mijn grootste ontgoocheling bij de Rode Duivels beleefde ik onder René Vandereycken. Ik denk dat het tegen Spanje was. De vrouw van Stijn Stijnen stond op het punt te bevallen en Stijnen had een hele week niet getraind. Toch speelde hij. Mijn tijd bij de Rode Duivels is voorbij. Ik ben tevreden voor Thibault Courtois, hij is nu de beste. Ik heb nergens spijt van."

"Juiste mensen gestraft voor incidenten op Standard"

"Ik heb tijdens de wedstrijd op Standard nooit schrik gehad. Die pagina is ook omgeslagen. De personen die het vuurwerk gegooid hebben, zijn gestraft. Het is goed dat deze mensen gestraft zijn en niet de brave familievader die met zijn kinderen naar het voetbal wil."

"Te veel respect voor Anderlecht om met ruzie te vertrekken"

"Ik leef van dag tot dag en zie wat er komt. Als zich op een dag een transfer zich aandient en Anderlecht ziet me graag vertrekken, zal er zeker gepraat worden. Maar ik wil niet vertrekken door oorlog te stoken. Daarvoor heb ik te veel respect voor mijn club."

"Ooit voor Standard spelen? Zeg nooit nooit"

"Een transfer naar Standard? Zeg in het voetbal nooit nooit, maar wanneer je voor Anderlecht speelt, denk je niet aan een transfer naar 'de vijand'. De enige reden dat ik ooit daar zou spelen, is om mijn kinderen te kunnen voeden."

Bron: www.rtbf.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.