Nuytinck top, Hawsawi flop

WOENSDAG, 19 DECEMBER 2012, 08:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad brengt vandaag een analyse van de zomertransfers van alle eersteklassers. Bij de vijf beste transfers bevindt zich ook Bram Nuytinck. Osama Hawsawi wordt dan weer geplaatst bij de vijf flopaankopen.


Toptransfers

Behalve Nuytinck worden ook Benji De Ceulaer (Genk), Eidur Gudjohnsen (Cercle), Junior Malanda (Zulte Waregem) en Ibou Sawaneh (OH Leuven) bij de vijf beste transfers geplaatst.

Als uitleg voor Nuytinck schrijft men dit: "John van den Brom vroeg een voetballende verdediger en kreeg Bram Nuytinck van NEC. Paars-wit betaalde dik twee miljoen. De Nederlander voetbalde Juhasz uit de ploeg en vormt een goed duo met Kouyaté. Een selectie voor Oranje is niet veraf."

Floptransfers

Collega-verdediger Osama Hawsawi wordt dan weer één van de vijf floptransfers van afgelopen zomer genoemd. Hij krijgt het gezelschap van Jesper Jørgensen (Club Brugge), Mats Junker (KV Mechelen), Marvin Ogunjimi (Standard) en Rodgers Kola (Gent).

Als uitleg voor de keuze voor Hawsawi schrijft men: "De komst van de aanvoerder
van Saudi Arabië was op sportief vlak een ramp. Hawsawi had moeite met de snelheid van uitvoering en speelde alleen tegen OH Leuven. Werd transfervrij gehaald en voor 1,5 miljoen doorverkocht aan Al Ahli."

Rapport van de Anderlecht-huurlingen

Het Nieuwsblad maakte ook een rapport op van alle transfers per club. Deze worden ingedeeld in drie categorieën: geslaagd, gebuisd en afwachten. Bij Anderlecht krijgt Nuytinck het label 'geslaagd', Hawsawi 'gebuisd' en Kaminski en Cyriac 'afwachten'. Ook de door Anderlecht verhuurde spelers werden beoordeeld.

Geslaagd: Bryan Verboom (Zulte Waregem), Pablo Chavarria (Kortrijk), Cristophe Diandy (Charleroi)

Gebuisd: Dalibor Veselinovic (Beerschot)

Afwachten: Bruno Godeau (Zulte Waregem), Ziguy Badibanga (Charleroi), Mohammed Aoulad (Charleroi)

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.