"Iemand uitfluiten doet hem niet beter spelen"

WOENSDAG, 19 DECEMBER 2012, 09:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet werd zondag uitgefloten door zijn eigen supporters. Dit voelt nooit goed, zegt ervaringsdeskundige Gert Verheyen. "Zelfs de beste spelers gaan twijfelen als ze door de eigen supporters uitgefloten worden."


Tussen 1988 en 1992 speelde Gert Verheyen voor Anderlecht. Ook hij werd meermaals uitgefloten door de paars-witte supporters. "Als je wordt uitgefloten door je eigen aanhang, daalt je zelfvertrouwen pijlsnel en je krijgt schrik om een verkeerde pass te geven", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Zeker als het systematisch gebeurt, is het vreselijk. Dat zie ik bij Gillet niet te snel gebeuren. Maar zelfs als het, zoals afgelopen weekend, maar één keer voorkomt, zit je daar als speler mee in je maag."

"Anderlecht heeft al veel plezier gehad aan Gillet"

Lag het aan het tegendoelpunt of omdat Gillet vertelde dat het 'nu of nooit' is voor een transfer naar het buitenland. Verheyen weet ook niet waarom de rechtsback werd uitgefloten. "Misschien hebben de mensen onthouden dat hij thuis tegen Milan een dekkingsfout maakte en zo de openingstreffer toestond? En zagen ze in die fout tegen Azevedo een bevestiging dat hij slecht bezig is?"

In ieder geval vindt Verheyen het gefluit op Gillet onterecht. "Gillet is een speler waar ze op Anderlecht al veel plezier aan hebben gehad. De fans zouden dat moeten beseffen. Ik begreep in het verleden ook al niet waarom ze Kanu aanpakten. Of Deschacht."

"Slechts één optie als negatieve reacties blijven: vertrekken"

Verheyen wijst er ook op dat uitfluiten een averechts effect heeft. De ploeg zal er niet beter door gaan spelen. "De supporters die fluiten zouden moeten beseffen dat je een speler daar echt niet mee helpt. Er is nog nooit iemand beter gaan voetballen omdat hij uitgefloten werd. Integendeel."

Verheyen hoopt dat Gillet zich snel kan herpakken. "Als zo'n fluitconcert eenmalig is, dan moet hij de knop zo snel mogelijk proberen om te draaien. Hij speelt al lang genoeg bij Anderlecht om te beseffen dat zulke reacties soms momentopnames kunnen zijn. Als de negatieve reacties zouden blijven doorgaan, dan rest je als speler maar één uitweg: vertrekken."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.