UPDATE: Clayton Zane traint weer mee

VRIJDAG, 25 FEBRUARI 2005, 17:14 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Clayton Zane is terug van weg geweest. Hij speelde zijn laatste match voor Anderlecht in november 2003. Sindsdien revalideert hij individueel van een knieblessure. Volgende week mag hij echter weer trainen op Anderlecht.


UPDATE:Kent u Clayton Zane nog? De lange Australische spits werd in 2002 door Anderlecht binnengehaald als de nieuwe Jan Koller, maar liep twee zware knieblessures op. Nu mag hij weer hopen.

Het Nieuwsblad sprak met hem. Zane viel in het najaar van 2002 uit en moest een jaar revalideren. Eind 2003 viel hij kort na zijn rentree weer uit. Een risicovolle kraakbeentransplantatie in de knie bleek de enige reddingboei.

"Ik had geen andere keuze", zegt Zane in Het Nieuwsblad. Ik had drie dokters geraadpleegd. Dokter Bellemans stelde een groot gat in mijn knie vast, echt indrukwekkend."

"Er was maar 1 uitweg: elders een stuk kraakbeen wegnemen uit mijn knie, het extern laten aangroeien via biocultuur en het dan weer inplanten", zegt Zane over zijn knieblessure in HNB.

"Een revolutionaire aanpak, maar ik kende een voetballer in Australië die hetzelfde had gedaan. Hij speelt nu weer. Daar heb ik altijd aan gedacht."

De revalidatie verloopt goed. Zane kan weer sprintjes trekken. "En de bal is weer mijn vriend geworden." Hij hoopt eind dit seizoen al met de invallers te kunnen meespelen. In juni praat hij met Anderlecht, waar hij tot 2006 tekende.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.