Met of zonder Kljestan, een wereld van verschil

VRIJDAG, 21 DECEMBER 2012, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds Sacha Kljestan begin november in de ploeg kwam, draait Anderlecht als een geoliede machine. Ook de cijfers bewijzen het nut van de Amerikaan. Zonder hem behaalde Anderlecht 42 procent van de punten, met hem liefst 73.


Sinds zijn komst in de zomer van 2010 speelde Kljestan mee in 108 van de 130 wedstrijden die Anderlecht afwerkte. Van die 108 won het er 70, speelde het 26 keer gelijk en verloor het 12 keer. Dit komt overeen met 236 punten op 324, ofwel 72,8 procent.

In de 22 wedstrijden die Kljestan niet meespeelde, won Anderlecht slechts acht keer, speelde het vier keer gelijk en verloor het tien keer. Omgerekend maakt dit 28 punten op 66 of 42,4 procent.

"Kljestan laat anderen beter spelen"

Daniël Renders, tot vorig seizoen assistent-coach, is niet verbaasd. "Dit is allesbehalve toeval", zo zegt hij. "Dit komt door de grote complementariteit tussen Kljestan en Biglia. Ze hebben elkaar nodig. Biglia heeft veel meer vrijheid dankzij Kljestan, die voor het vuile werk opknapt. Kljestan doet erg veel werk dat vaak onopvallend blijft, maar o zo nuttig is."

"Kljestan is geen reus en is niet uitzonderlijk gespierd, maar hij heeft een groot volume. Je moet hem eens negentig minuten in het oog houden: hij stopt niet met lopen. Hij maakt het zo voor de anderen aangenamer spelen. Hij is altijd in beweging."

"Ploegmaats waarderen hem enorm"

Ook buiten de lijnen is de Amerikaan van grote waarde. "Hij is een echte leider. Toen hij aankwam, was hij erg rustig, maar beetje bij beetje liet hij zich gelden. Sacha is ook een slimme jongen die snel Frans leerde. Dit, aangevuld met zijn Engels, laat hem toe met iedereen te communiceren."

"Hij wordt ook enorm gewaardeerd door zijn ploegmaats. Ik was dan ook niet verbaasd dat hij de aanvoerdersband kreeg toen Lucas Biglia enkele weken geleden tegen KV Mechelen in de beker het veld verliet."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.