Kljestan: "Ben speler die anderen wil helpen"

VRIJDAG, 21 DECEMBER 2012, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nog twee wedstrijden en het is winterstop. Sacha Kljestan kijkt er alvast naar uit. "Maar eerst gaan we proberen om voor de winterstop een reeks van tien overwinningen op rij neer te zetten", aldus de Amerikaan.


"Genk is wat mij betreft absoluut een team voor de top drie. Maar we gaan voor de drie punten en we zullen daar klaar voor zijn”, zo vertelt hij. “Genk is een stuk sterker dan Leuven of Bergen. Op papier betekent dat dat het moeilijker wordt, maar het omgekeerde is vaak waar. Een ploeg als Genk speelt vaak opener en het besef dat de tegenstander sterk is, maakt vaak dat wij het zelf ook anders aanpakken en beter gaan spelen."

”Kan positie Biglia overnemen, maar niet zijn kwaliteiten”

Ook dit seizoen toont Kljestan aan erg complementair te zijn met Lucas Biglia. Die laatste flirt wel met een transfer. "Als Lucas vertrekt, zal ik blij zijn voor hem", zegt Kljestan. "Maar het is onmogelijk om hem zomaar te vervangen, want hij is een unieke speler. Het bestuur kan een vervanger halen, maar dat zal nooit hetzelfde zijn als met Lucas.”

“Als hij vertrekt, denk ik dat wij ons spelsysteem of onze manier van voetballen moeten aanpassen. Ik kan op zich wel zijn positie overnemen, maar ik ben eigenlijk een box-to-boxspeler. Als ik zijn plaats moet overnemen, heb ik iemand naast mij nodig met andere kwaliteiten."

”Eer om aanvoerdersband te dragen”

In de bekerwedstrijd tegen KV Mechelen nam Kljestan de aanvoerdersband van Biglia over na diens wissel. "Dat Biglia de band aan mij gaf, getuigt van het respect dat Lucas voor mij heeft", aldus Kljestan. "Ik vond het ook een eer om die band te dragen, maar een echte verrassing was het voor mij niet.”

“Binnen de club weten ze dat ik een speler ben die anderen wil helpen. Ik wil vooral voor jongeren als Praet, Bruno en Kaminski een steun zijn zoals anderen dat voor mij waren toen ik een jonge speler was bij Chivas."

Bron: Het Nieuwswblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.