Biglia: "Wil enkel weg omdat ik WK wil spelen"

ZATERDAG, 22 DECEMBER 2012, 16:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De winterstop nadert en de kans is groot dat dit het afscheid betekent van Lucas Biglia. Als het van de Argentijn afhangt, speelt hij morgen zijn laatste topper in België. "Na nieuwjaar wil ik beginnen bij mijn nieuwe club."


De laatste dagen wordt Biglia gelinkt aan heel wat clubs. Na de wedstrijd tegen Lierse van woensdag vertrekt Biglia naar zijn thuisland en daar zal hij meer te weten komen over zijn toekomst.

"Daar zal ik mijn manager spreken. Dan zal ik meer weten, want vanaf september heeft hij deze transferperiode voorbereid", vertelt Biglia in Het Laatste Nieuws. "Maar ik heb hem gevraagd om me pas op de hoogte te brengen van wat er concreet is in Buenos Aires. Ik hóóp dat er iets is en dat ik meteen na Nieuwjaar aan de slag kan."

"Club steeds gezegd wat ik wilde"

Van den Brom ziet zijn aanvoerder niet graag vertrekken, maar begrijpt zijn beslissing wel. "Ik heb hem altijd gezegd hoe de zaken ervoor stonden, net zoals ik dat gedaan heb tegen Herman Van Holsbeeck en Besnik Hasi", aldus Biglia. "Maar momenten zijn belangrijk in een carrière van een voetballer en dit is het moment voor mij."

"Je weet ook niet wat er tussen dit en vier maanden kan gebeuren. Vorig jaar moest ik geopereerd worden aan mijn schouder en speelde ik daarna maanden onder mijn niveau. Over vier maanden kan ik in dezelfde situatie zitten en dan mag ik een transfer vergeten, terwijl het WK dan nog maar een jaar ver is."

"Hopelijk begrijpen supporters mij"

Daarmee haalt Biglia ook zijn drijfveer aan om te vertrekken: het WK in 2014. "Het is mijn droom is om erbij te zijn op de wereldbeker in Brazilië. Die ambitie is de enige reden waarom ik weg wil, hopelijk begrijpen de fans dat. Ik heb zes jaar het beste van mezelf gegeven voor Anderlecht, ik speelde zelfs als ik geblesseerd of ziek was."

"Vanaf mijn vijftien was ik er altijd bij in de nationale jeugdploegen. Ik zie de spelers waarmee ik toen samenspeelde nu bijna allemaal in de A-ploeg, ik zie ze ook allemaal evolueren bij grote clubs. Daar wil ik ook opnieuw bij horen."

"Topcompetitie, geen topclub"

Arsenal, Inter, AC Milaan, Fiorentina, Wolfsburg. Het zijn maar enkele clubs waaraan Biglia gelinkt wordt. "Zulke clubs zijn voor mij een droom. Het enige waar ik nu op hoop, is dat ik naar een groter kampioenschap kan. De stap naar een grote club kan ik dan later nog maken. Als ik nu voor een club als Inter of Milan kan tekenen, zou ik daar met de fiets naartoe rijden."

"Ik wil naar een groter kampioenschap, ik praat niet over een topclub in een groter kampioenschap. Fiorentina zou momenteel een fantastische keuze zijn. Die hebben er goeie spelers bijgehaald. Het is een geweldige club, maar dat zijn alle clubs die geciteerd worden. Alleen wil ik straks van mijn manager horen wat concreet is."

"Sterckx en Malanda kunnen mij opvolgen

Als Biglia vertrekt, ontstaat er een enorme leemte op het middenveld. In het systeem van Van den Brom, is hij de steeds aanspeelbare factor. Toch denkt Biglia dat zijn vervanger klaarstaat. "Volgens mij hebben we met René Sterckx een mogelijke vervanger in huis. Je moet vooral een speler hebben die vanuit de organisatie kan voetballen. Sterckx bewijst op training dat hij dat kan."

Ook Junior Malanda zou volgens Biglia een prima speler voor Anderlecht zijn. "Als Anderlecht een speler wil halen, denk ik dat Junior Malanda van Zulte Waregem een goeie keuze zou zijn. Hij is een uitstekende voetballer, met hem zou Anderlecht op dezelfde manier kunnen blijven spelen. Hij kan het spel ook goed verdelen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.