Vargas: "Geleerd hoe blessures te voorkomen"

ZONDAG, 23 DECEMBER 2012, 10:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ronald Vargas is sinds vrijdag terug uit de VS. In Dallas trainde hij tien dagen erg intensief om weer topfit te raken. "Het was fysiek erg zwaar", zegt hij. "Nu wil ik Anderlecht wat teruggeven voor het geduld dat ze hadden."


"Het waren tien lastige dagen", vertelde Vargas bij zijn terugkeer op Zaventem aan Het Nieuwsblad. "Het was fysiek zwaar. 's Ochtends werkten we twee uur op mijn onderlichaam, 's middags werd mijn bovenlichaam aangepakt en 's avonds arriveerden we uitgeteld in het hotel."

"Ik heb wel veel geleerd. Vooral hoe je blessures kunt voorkomen door een andere manier van lopen, door meer stabiliteit en ze geven daar ook voedingstips. Het zijn zaken waarmee ik rekening zal houden in de toekomst."

"Verwacht niet dat ik nu als Messi terugkeer uit Amerika. Ik wil Anderlecht gewoon iets teruggeven na het vele geduld dat ze met mij hadden. Vroeger waren snelheid en ritmeveranderingen mijn grote kracht en dat moet nu terugkeren."

"Niet goedkoop, maar wel kwaliteit"

Het centrum waar Vargas ging revalideren is niet het eerste het beste. "Dat is echt een topcentrum", legt Vargas' vader Pedro uit. "Alle Amerikaanse basketballers en baseballers laten zich daar behandelen en ook Justine Henin revalideerde er ooit."

"Ronald zelf leerde dat centrum kennen omdat de Venezolaanse nationale ploeg daar eens de Copa America voorbereidde. Natuurlijk is zo'n behandeling daar niet goedkoop, maar ze bieden wel kwaliteit. We zijn Anderlecht dankbaar dat ze dit wilden betalen."

Bron: Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.