Van den Brom: "Deze wedstrijd had alles"

MAANDAG, 24 DECEMBER 2012, 00:10 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom kon niet anders dan tevreden zijn met de drie punten, maar hij was ook hard in zijn analyse. "Deze wedstrijd had alles, ook domme dingen."


"Wij laten Genk terug in de wedstrijd komen ondanks een comfortabele voorsprong. Ik vond nochtans dat we goed uit de kleedkamer kwamen, maar daarna werden we te arrogant, waardoor Genk terug in zijn spel kwam."

Genk bleef de druk opvoeren en dat loonde. "We verdedigen erg slap bij beide goals, en dan zit Genk helemaal terug in de match. Dan scoren we echt uit het niets de -dacht ik- winning goal, maar dan zie je dat het nog niet gedaan is."

Daarna draaide de wedstrijd nog uit op een heus spektakel. "Er gebeurde heel veel, het missen van die strafschop, Iakovenko die dan nog invalt en er 2-4 van maakt... Heel veel emotie, dat maakt het voetbal mooi. Vandaag hebben we denk ik alles gezien wat voetbal zo mooi maakt."

Achteraf relativeerde de coach van Anderlecht de arrogantie die in de ploeg zat tijdens de tweede helft. "Dat is wel een minpuntje, maar langs de andere kant zegt dat wel iets over ons; dat wij hier op Genk zo durven komen spelen, en dat ook kunnen. Daar ben ik ook wel trots op. Maar de taken moeten wel worden uitgevoerd en dat hebben we in de tweede helft wat nagelaten."

Over de vervangers van de afwezige Praet en Mbokani was van den Brom dan wel helemaal tevreden. "Ik ben heel fier op de jongens, dat zij in deze wedstrijd zich zo tonen. Het systeem blijft gewoon hetzelfde, zij vullen de posities in. Ik heb veel keuzes met mijn team. Dat de vervangers zo beslissend zijn voor de ploeg is een compliment aan allebei."

Nog een wedstrijd te gaan voor de winterstop, en als Anderlecht die wint haalt het zijn tiende overwinning op rij. "Dat wat het doel vooraf, en we zijn daar weer een stapje dichterbij. Daarna gaan we wel genieten van een welverdiend weekje rust, maar dan staan we klaar voor de tweede seizoenshelft. Want we weten dat alles daar in moet gaan gebeuren, en dat zal ook gebeuren", klinkt de coach zelfverzekerd.

Sporza.be



anderlecht-online forum