De Sutter: "Ik wil meer spelen, hier of elders"

MAANDAG, 24 DECEMBER 2012, 11:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij zijn laatste drie basisplaatsen scoorde Tom De Sutter zeven doelpunten. Toch is de spits niet onverdeeld gelukkig bij Anderlecht. "Ik wil spelen, hier of elders. Of ik in januari nog bij Anderlecht speel? We zullen zien."


John van den Brom looft De Sutter omdat hij zo goed omgaat met zijn rol als doublure van Mbokani. "Dat klopt niet", zegt De Sutter. "Natuurlijk kan ik me niet neerleggen bij de situatie van de voorbije maanden. Ik wil me ook niet neerleggen bij een rol als invaller, ik wil spelen."

"Natuurlijk moet je als voetballer kunnen leven met dit soort situaties en natuurlijk moet je je daar mentaal op instellen, maar je erbij neerleggen is wat anders. Dat kan ik in elk geval niet."

In januari krijgt De Sutter opnieuw zijn kans als Mbokani naar de Africa Cup is. "Maar wat ik in januari ook doe, wat gebeurt er als Dieu terugkomt? Ik vrees er een beetje voor. Anderlecht is een fantastische club, het is geweldig om er te kunnen werken als voetballer. Maar ik wil spelen, hier of op een ander."

"Je moet niet wachten op ie­mand anders. Of ik nu op een vertrek aan het zinspelen ben? Ik zinspeel helemaal nergens op", lacht de spits. "We zullen wel zien aan het eind van het seizoen. Ik speel bij een fan­tastische club maar het is lo­gisch dat ik meer minuten wil maken. Ik wil een vaste waar­de zijn. Of ik in januari nog bij Anderlecht speel? We zullen wel zien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.