Vd Brom wil Kanu, Canesin en Odoi houden

DONDERDAG, 27 DECEMBER 2012, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Anderlecht-bestuur is bereid om Denis Odoi, Fernando Canesin en Kanu te laten gaan. John van den Brom zit dit echter minder zitten. "Ik ben verrast door dat lijstje dat ik in de krant las", vertelde de coach gisteren.


"Ik weet dat bij Kanu de relatie met het publiek speelt, maar als hij een thuiswedstrijd voetbalt zoals hij dat zondag deed in Genk, dan krijgt hij een staande ovatie", aldus Van den Brom over de Braziliaan.

"De situatie van Kanu is een beetje vergelijkbaar met die van De Sutter. Hij heeft veel gespeeld, maar niet alles. Hij stond er altijd wel toen we hem nodig hadden, daarom zie ik ook een ideale en fantastische speler in hem."

"Als Jantje vertrekt, moet Pietje komen"

Van den Brom begrijpt dat zijn bankzitters niet gelukkig zijn, maar benadrukt ook hen nodig te hebben. "Elke speler die niet speelt, wil weg, maar ik ga er niet aan meewerken om dat ook te laten gebeuren. Odoi en Canesin vallen ook in die categorie. Ik wil bijvoorbeeld niet verder moeten met vier verdedigers tot het einde van het seizoen. Dat zal ook niet gebeuren.

"Komt er iets, dan kunnen we praten. Als Jantje vertrekt, moet Pietje komen. Maar pas als de manager me roept om te zeggen dat er een bod ligt voor een speler, gaan we daarover praten. Ik ben dan de eerste om daarin mee te denken, maar niet ten koste van alles. Het vertrek van een speler is alleen bespreekbaar als dat tot een win-winsituatie leidt."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum